Mucenici

de ALIGIULIA in Prajituri, 15 Mar 2013 | 2927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 50-60 g zahar
  • 2 cuburi de drojdie
  • mirodenii
  • sare
  • 100 ml lapte cald
  • unt cat o nuca
  • 20 ml ulei pentru framantat
  • +
  • nuca macinata
  • miere de albine
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pune faina intr-un bol, se face o fantana in mijlocin care se pune ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda si o lingurita de zahar, zaharul, untul si se incepe a framanta si se incorporeaza toata faina si tot laptele. Trebuie sa rezulte un aluat lipicios ca la cozonac. Acum, daca mai trebuie o mana doua de faina mai puneti...eu m-am orientat asa la ochi...apoi se incepe a pune ulei cald si se framanta bine pana ce aluatul face basicute si nu se ma lipeste de maini. 

Se lasa la dospit  si apoi se fac mucenicii care inainte de a-i pune la cuptor ii lasati sa se mai odihneasca un pic in tava. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Se scot se ung cu miere de albine si se tavalesc prin nuca macinata sau daca preferati prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici/ Sfintisori moldovenesti