Mic dejun cald
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se amesteca oul,faina,sarea,praful de copt si uleiul. Forma din ceramica se unge cu putin ulei. Intreaga compozitie se toarna in forma,iar deasupra se pun muschiul de porc...Citeste continuarea
Madlene cu ciocolata si apa de...
Postat de: comanligia in PrajituriSe amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...Citeste continuarea
Mazare cu ficatei de pui la tigaie
Postat de: COSTEO in FicatArdeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute. Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si...Citeste continuarea
Minitarte cu prune
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un castronel amestecam prunele spalate,curatate de samburi,taiate cubulete cu faina pentru ca atunci cand sunt la cuptor tartele si prunele-si lasa zeama sa nu curga pe afara iar cu faina si...Citeste continuarea
Mic dejun cu mozzarella
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu sare si piper se adauga si smantana.Se pune tigaia la incins pe foc,se pune uleiul si untul apoi se pot pune si ouale,focul se lasa mai domol sa se patrunda bine omleta dupa...Citeste continuarea
Macrou si salau la cuptor
Postat de: nilgun in SalauSe spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime. Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe...Citeste continuarea
Macrou pane cu cartofi taranesti si...
Postat de: andaoana in PesteMacroul Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora . Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le...Citeste continuarea
Musaca cu carne de vita si cartofi...
Postat de: Constelatialeu in VitaSe pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame. Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de...Citeste continuarea
Muschi de porc umplut cu arahide si...
Postat de: papabundetot in PorcMuschiul de porc l-am taiat pe lungime insa nu de tot,doar atat cat sa se desfaca ca si o carte , l-am batut apoi putin cu ciocanul de carne pentru a-l uniformiza,am presarat pe el...Citeste continuarea
Mancare de bame, orez galben si ayran
Postat de: Lia1 in VitaPREPARARE MANCARE BAME 1.Spalam bamele (daca sunt proaspete, crude), le taiem capacele la cele mari si le dam in doua, la cele mici doar coditele. Le clatim in apa cu otet ca sa se...Citeste continuarea
Mini tarte cu panna cotta si jeleu...
Postat de: Elena_Daria in PrajituriBlat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam. Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele...Citeste continuarea
Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka
Postat de: nilgun in Mancaruri de postVinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in...Citeste continuarea
Muffins cu zmeura si apa de trandafiri
Postat de: comanligia in DulciuriSe freaca zaharul cu ouale,apoi se adauga apa de trandafiri,laptele,uleiul si se amesteca toate bine.Se pune apoi faina si praful de copt.Se amesteca bine toate apoi intr-o forma de muffins unsa...Citeste continuarea
Muffins cu ciocolata alba si apa de...
Postat de: comanligia in PrajituriSe freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...Citeste continuarea
Mancare mexicana
Postat de: anomisana in Mancaruri de legumeCarnatii se taie felii. Porumbul se scurge si se clateste cu apa rece. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc impreuna cu carnatii, apoi se adauga ardeii grasi taiati cuburi si se mai calesc...Citeste continuarea
Muffins cu zmeura si ciocolata
Postat de: deyutzky in PrajituriOuale se mixeaza impreuna cu zaharul timp de cateva minute dupa care se pune si esenta de vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeLasam urzicile in frigider peste noapte. A doua zi le scoatem din frigider si le scurgem bine, apoi le tocam marunt. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o cratita punem...Citeste continuarea
Mancare de mazare (de post)
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Ardeiul, ceapa si morcovul se trec prin robot apoi se calesc in ulei (cca 10 minute). Rosiile se trec de asemenea prin robot, obtinem un suc de rosii mai gros pe...Citeste continuarea
Mamaliguta cu tochitura de carne cu...
Postat de: TimofteAR03 in PorcSe pune apa la fiert impreuna cu cartofii curatati si taiati, cand cartofi sunt fierti ii scoatem si intr-un bol separat se zdrobesc, in apa de pe foc adaugam putina sare, dupa care incepem sa...Citeste continuarea
Muffin cu lamaie si zmeura
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PrajituriMod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate...Citeste continuarea
Mini cheesecake cu jeleu de rosii...
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua. Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine...Citeste continuarea
Minitorturi cu zmeura si ciocolata
Postat de: ianculubita in TorturiPregatim mai intai crema de lapte;intr-un vas punem la fiert 150ml lapte cu zahar,in restul dizolvam amidonul iar cand incepe sa fiarba incorporam si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand...Citeste continuarea
Mancare de naut cu carne de vita
Postat de: nilgun in VitaNautul se pune de seara intr-un vas cu apa. Pana a doua zi isi va dubla volumul. A doua zi se spala in mai multe ape. Intr-un vas se pune uleiul, ceapa tocata marunt si morcovul...Citeste continuarea
Mancare de post (piure de cartofi...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam si curatam legumele. Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert. Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au...Citeste continuarea
Macrou la tigaie
Postat de: aliliana in PestePestele se spinteca, se portioneaza si se spala. Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Trecem pestele prin faina si il punem in tigaia cu ulei incins. Se scoate pe servetele de masa...Citeste continuarea
Mancare de conopida si legume...
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCum se prepara Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post Conopida o vom desface în bucățele potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare. Se...Citeste continuarea
Maioneza cu lapte
Postat de: Elena_Daria in SosuriIn afara de ingrediente mai avem nevoie de un blender. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si ii punem in vasul de la blender. Adaugam boiaua, patrunjelul, sarea, piperul si amestecam putin....Citeste continuarea
Mancare cu FRUCTE DE MARE
Postat de: larissebarbu in Fructe de mareSe pun fructele de mare la fiert in apa cu putina sare. Se scot pe un platou. In uleiul de masline pus la incins se adauga rosiile, morcovul, usturoiul, ceapa, toate taiate marunt, zeama de...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu sos de smantana
Postat de: gurita_ta2005 in PorcMuschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru...Citeste continuarea
Mancare de bame
Postat de: Ela68 in Mancaruri de postBamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele. Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri...Citeste continuarea
Mancare de varza cu legume
Postat de: timea in Mancaruri de legumeTaiam varza fideluta, punem pestea ea doua lingurite de sare grunjoasa si o lasam asa pana pregatim legumele. Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul tocate marunt le punem la calit in...Citeste continuarea
Mazare cu carnati
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneUleiul se pune la incins , ceapa se toaca si se pune la calit. Carnatul se taie felii si se pune peste ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune pasta de rosii. Se adauga...Citeste continuarea
Muschi de porc in crusta de condimente
Postat de: papabundetot in PorcAm pus toate condimentele in mojar,ardeiul iute l-am rupt bucati cat am putut de mici si l-am bagat si pe el acolo si am maruntit bine toate condimentele,le-am amestecat si apoi le-am asezat pe o...Citeste continuarea
Mancare de vinete si dovleac
Postat de: andaoana in Mancaruri de postSpalam si curatam legumele . Ceapa o taiem si o calim in putin ulei. Cand este transparenta adaugam ardeiul , vanata (eu nu o curat de coaja , doar o spal bine) si dovleacul. Asezonam cu...Citeste continuarea
Marar pentru iarna
Postat de: Dea_Dea in ConserveMararul se spala bine. Se toaca. Se pune un start de marar in borcan , apoi o lingurita de sare, paoi iar marar , iar sare, si tot asa, iar deasupra va fi sare. Se pune la frigider. Citeste continuarea
Musaca cu paste
Postat de: ianculubita in PenneCalim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care...Citeste continuarea
MICOLA
Postat de: larissebarbu in CafeaCafeaua, mierea si laptele praf se amesteca bine, dupa care se adauga apa fierbinte sau minerala. Citeste continuarea
Mini cozonacei cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar si 1-2 linguri de lapte. Intr-un bol punem faina,...Citeste continuarea
Mamaliga taraneasca cu branza si...
Postat de: artistique in Aperitive / GarnituriPunem o cratita cu apa la fiert, asteptam sa dea in clocot , apoi adaugam malaiul treptat ,amestecand,avand grija sa nu prinda cocoloase. Amestecam bine continutul pana cand se omogenizeaza si...Citeste continuarea
Musaca de vinete, cartofi si carne...
Postat de: Oana in CurcanVanata se curata de coaja si se taie rondele, se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca pana pregatim carnea. Se pune putin ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga carnea de curcan taiata...Citeste continuarea
Maioneza rapida
Postat de: caroline in ClasicePunem ingredientele intr-un pahar inalt. Cu ajutorul unui blender amestecam toate ingredientele pana se obtine consistenta dorita. Gata :) Citeste continuarea
Muschiulet de porc in vas Zepter
Postat de: bylaura in PorcSe pregateste carnea astfel : se felieaza muschiul si se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza si se aseaza felii de usturoi in santurile formate. Se adauga 2-3 foi de dafin si se tine la...Citeste continuarea
Mamaliguta "gatita"
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se face un terci din malai care se lasa sa fiarba. Dupa care putin cate putin se adauga, se amesteca pana ne iese o mamaliga buna, nu vartoasa. Pana...Citeste continuarea
Mere coapte speciale
Postat de: artistique in DulciuriSe spala bine merele si se crusteaza pe mijloc la codita, se face un spatiu triunghiular, liber, unde adaugam putin unt, apoi punem zaharul vanilat, esenta de rom...adaugam mixul de stafide si...Citeste continuarea
Mini savarine dulci
Postat de: artistique in PrajituriSe separa galbenusurile de albus. Albusul se bate cu zaharul ;compozitia ca de bezea. Galbenusul il amestecam bine cu putina sare si il adaugam peste compozitia de bezea....Citeste continuarea
Midii,orez si cartofi la cuptor
Postat de: caroline in Fructe de mareMidiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se...Citeste continuarea
Midii cu taitei chinezesti
Postat de: papabundetot in Fructe de mareIntr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am...Citeste continuarea
Mujdei
Postat de: Zamfira in SosuriSe curata usturoiul si se preseaza cu acel aparat special. Se adauga sare, ulei si se freaca 3-4 minute. Adaugam otetul, smantana sau iaurt. (exista si varianta in care apa inlocuieste smantana...Citeste continuarea
Mikshake cu pepene galben...
Postat de: nilgun in CocktailPepenele galben se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune intr-un castron. Se pune si nectarina taiata bucatele, caisele desfacute in doua, menta uscata si ghimbrul razuit si se blenduiesc...Citeste continuarea
Magdalene cu lamaie si strugurei
Postat de: Poliana in PrajituriIn reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o...Citeste continuarea