A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mic dejun cald

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se amesteca oul,faina,sarea,praful de copt si uleiul. Forma din ceramica se unge cu putin ulei. Intreaga compozitie se toarna in forma,iar deasupra se pun muschiul de porc...Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si apa de...

Postat de: comanligia in Prajituri

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...Citeste continuarea

Mazare cu ficatei de pui la tigaie

Postat de: COSTEO in Ficat

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute. Dupa cele 10 minute adaugam mazarea,mai adaugam o cana de apa,potrivim de sare,piper si...Citeste continuarea

Minitarte cu prune

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un castronel amestecam prunele spalate,curatate de samburi,taiate cubulete cu faina pentru ca atunci cand sunt la cuptor tartele si prunele-si lasa zeama sa nu curga pe afara iar cu faina si...Citeste continuarea

Mic dejun cu mozzarella

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Se  bat ouale cu sare si piper se adauga si smantana.Se pune tigaia la incins pe foc,se pune uleiul si untul apoi se pot pune si ouale,focul se lasa mai domol sa se patrunda bine omleta dupa...Citeste continuarea

Macrou si salau la cuptor

Postat de: nilgun in Salau

Se spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime. Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe...Citeste continuarea

Macrou pane cu cartofi taranesti si...

Postat de: andaoana in Peste

Macroul Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora . Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le...Citeste continuarea

Musaca cu carne de vita si cartofi...

Postat de: Constelatialeu in Vita

Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame. Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de...Citeste continuarea

Muschi de porc umplut cu arahide si...

Postat de: papabundetot in Porc

Muschiul de porc l-am taiat pe lungime insa nu de tot,doar atat cat sa se desfaca ca si o carte  , l-am batut apoi putin cu ciocanul de carne pentru a-l uniformiza,am presarat pe el...Citeste continuarea

Mancare de bame, orez galben si ayran

Postat de: Lia1 in Vita

PREPARARE MANCARE BAME 1.Spalam bamele (daca sunt proaspete, crude), le taiem capacele la cele mari si le dam in doua, la cele mici doar coditele. Le clatim in apa cu otet ca sa se...Citeste continuarea

Mini tarte cu panna cotta si jeleu...

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Blat: sfarmam biscuiti fin, adaugam peste ei untul topit si omogenizam. Tapetam cu folie transparenta 2 forme mici, cu pereti detasabile. Impartim compozitia in 2 parti egale, asezam in cele...Citeste continuarea

Mancare turceasca cu vinete-Şakşuka

Postat de: nilgun in Mancaruri de post

Vinetele se curata ( o fasie da una nu) si se taie cubulete. Se pun intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa deoparte.  Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se prajesc in...Citeste continuarea

Muffins cu zmeura si apa de trandafiri

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se freaca zaharul cu ouale,apoi se adauga apa de trandafiri,laptele,uleiul si se amesteca toate bine.Se pune apoi faina si praful de copt.Se amesteca bine toate apoi intr-o forma de muffins unsa...Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata alba si apa de...

Postat de: comanligia in Prajituri

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...Citeste continuarea

Mancare mexicana

Postat de: anomisana in Mancaruri de legume

Carnatii se taie felii. Porumbul se scurge si se clateste cu apa rece. Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc impreuna cu carnatii, apoi se adauga ardeii grasi taiati cuburi si se mai calesc...Citeste continuarea

Muffins cu zmeura si ciocolata

Postat de: deyutzky in Prajituri

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul timp de cateva minute dupa care se pune si esenta de vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Lasam urzicile in frigider peste noapte. A doua zi le scoatem din frigider si le scurgem bine, apoi le tocam marunt. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o cratita punem...Citeste continuarea

Mancare de mazare (de post)

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele. Ardeiul, ceapa si morcovul se trec prin robot apoi se calesc in ulei (cca 10 minute). Rosiile se trec de asemenea prin robot, obtinem un suc de rosii mai gros pe...Citeste continuarea

Mamaliguta cu tochitura de carne cu...

Postat de: TimofteAR03 in Porc

Se pune apa la fiert impreuna cu cartofii curatati si taiati, cand cartofi sunt fierti ii scoatem si intr-un bol separat se zdrobesc, in apa de pe foc adaugam putina sare, dupa care incepem sa...Citeste continuarea

Muffin cu lamaie si zmeura

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate...Citeste continuarea

Mini cheesecake cu jeleu de rosii...

Postat de: deyutzky in Prajituri

Blat:  Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacaua.  Untul se topeste la bain marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine...Citeste continuarea

Minitorturi cu zmeura si ciocolata

Postat de: ianculubita in Torturi

Pregatim mai intai crema de lapte;intr-un vas punem la fiert 150ml lapte cu zahar,in restul dizolvam amidonul iar cand incepe sa fiarba incorporam si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand...Citeste continuarea

Mancare de naut cu carne de vita

Postat de: nilgun in Vita

Nautul se pune de seara intr-un vas cu apa. Pana a doua zi isi va dubla volumul.  A doua zi se spala in mai multe ape.  Intr-un vas se pune uleiul, ceapa tocata marunt si morcovul...Citeste continuarea

Mancare de post (piure de cartofi...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam si curatam legumele. Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert. Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au...Citeste continuarea

Macrou la tigaie

Postat de: aliliana in Peste

Pestele se spinteca, se portioneaza si se spala. Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Trecem pestele prin faina si il punem in tigaia cu ulei incins.  Se scoate pe servetele de masa...Citeste continuarea

Mancare de conopida si legume...

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cum se prepara Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post Conopida o vom desface în bucățele potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare. Se...Citeste continuarea

Maioneza cu lapte

Postat de: Elena_Daria in Sosuri

In afara de ingrediente mai avem nevoie de un blender. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si ii punem in vasul de la blender. Adaugam boiaua, patrunjelul, sarea, piperul si amestecam putin....Citeste continuarea

Mancare cu FRUCTE DE MARE

Postat de: larissebarbu in Fructe de mare

Se pun fructele de mare la fiert in apa cu putina sare. Se scot pe un platou. In uleiul de masline pus la incins se adauga rosiile, morcovul, usturoiul, ceapa, toate taiate marunt, zeama de...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru...Citeste continuarea

Mancare de bame

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri...Citeste continuarea

Mancare de varza cu legume

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Taiam varza fideluta, punem pestea ea doua lingurite de sare grunjoasa si o lasam asa pana pregatim legumele.  Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul tocate marunt le punem la calit in...Citeste continuarea

Mazare cu carnati

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Uleiul se pune la incins , ceapa se toaca si se pune la calit. Carnatul se taie felii si se pune peste ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune pasta de rosii. Se adauga...Citeste continuarea

Muschi de porc in crusta de condimente

Postat de: papabundetot in Porc

Am pus toate condimentele in mojar,ardeiul iute l-am rupt bucati cat am putut de mici si l-am bagat si pe el acolo si am maruntit bine toate condimentele,le-am amestecat si apoi le-am asezat pe o...Citeste continuarea

Mancare de vinete si dovleac

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Spalam si curatam legumele . Ceapa o taiem si o calim in putin ulei. Cand este transparenta adaugam ardeiul , vanata (eu nu o curat de coaja , doar o spal bine) si dovleacul. Asezonam cu...Citeste continuarea

Marar pentru iarna

Postat de: Dea_Dea in Conserve

Mararul se spala bine. Se toaca. Se pune un start de marar in borcan , apoi o lingurita de sare, paoi iar marar , iar sare, si tot asa, iar deasupra va fi sare. Se pune la frigider. Citeste continuarea

Musaca cu paste

Postat de: ianculubita in Penne

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care...Citeste continuarea

MICOLA

Postat de: larissebarbu in Cafea

Cafeaua, mierea si laptele praf se amesteca bine, dupa care se adauga apa fierbinte sau minerala. Citeste continuarea

Mini cozonacei cu nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar si 1-2 linguri de lapte. Intr-un bol punem faina,...Citeste continuarea

Mamaliga taraneasca cu branza si...

Postat de: artistique in Aperitive / Garnituri

Punem o cratita cu apa la fiert, asteptam sa dea in clocot , apoi adaugam malaiul treptat ,amestecand,avand grija sa nu prinda cocoloase. Amestecam bine continutul pana cand se omogenizeaza si...Citeste continuarea

Musaca de vinete, cartofi si carne...

Postat de: Oana in Curcan

Vanata se curata de coaja si se taie rondele, se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca pana pregatim carnea. Se pune putin ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga carnea de curcan taiata...Citeste continuarea

Maioneza rapida

Postat de: caroline in Clasice

Punem ingredientele intr-un pahar inalt. Cu ajutorul unui blender amestecam toate ingredientele pana se obtine consistenta dorita. Gata :) Citeste continuarea

Muschiulet de porc in vas Zepter

Postat de: bylaura in Porc

Se pregateste carnea astfel : se felieaza muschiul si se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza si se aseaza felii de usturoi in santurile formate. Se adauga 2-3 foi de dafin si se tine la...Citeste continuarea

Mamaliguta "gatita"

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se face un terci din malai care se lasa sa fiarba. Dupa care putin cate putin se adauga, se amesteca pana ne iese o mamaliga buna, nu vartoasa. Pana...Citeste continuarea

Mere coapte speciale

Postat de: artistique in Dulciuri

Se spala bine merele si se crusteaza pe mijloc la codita, se face un spatiu triunghiular, liber, unde adaugam putin unt, apoi punem zaharul vanilat, esenta de rom...adaugam mixul de stafide si...Citeste continuarea

Mini savarine dulci

Postat de: artistique in Prajituri

Se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate cu zaharul  ;compozitia ca de bezea. Galbenusul il amestecam bine cu putina sare si il adaugam peste compozitia de bezea....Citeste continuarea

Midii,orez si cartofi la cuptor

Postat de: caroline in Fructe de mare

Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se...Citeste continuarea

Midii cu taitei chinezesti

Postat de: papabundetot in Fructe de mare

Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am...Citeste continuarea

Mujdei

Postat de: Zamfira in Sosuri

Se curata usturoiul si se preseaza cu acel aparat special. Se adauga sare, ulei si se freaca 3-4 minute. Adaugam otetul, smantana sau iaurt. (exista si varianta in care apa inlocuieste smantana...Citeste continuarea

Mikshake cu pepene galben...

Postat de: nilgun in Cocktail

Pepenele galben se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune intr-un castron. Se pune si nectarina taiata bucatele, caisele desfacute in doua, menta uscata si ghimbrul razuit si se blenduiesc...Citeste continuarea

Magdalene cu lamaie si strugurei

Postat de: Poliana in Prajituri

In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti  lemon curd  puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]