Mini-tarte cu fructe

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 9417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 100 gr margarina Unirea;
  • - 180-200 gr faina (vezi cata intra);
  • - 50 gr zahar;
  • - 1 ou;
  • - un praf de sare;
  • - 1/2 plic praf de copt (optional)
  • Ce ne trebuie pentru crema:
  • - 1 plic budinca de vanilie;
  • - 2 linguri de zahar;
  • - 400 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tarte cu fructe:

Cum preparam aluatul:  

Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult).

Dupa ce il scoatem de la congelator, impartim aluatul in 12-15 bilute egale (depinde de masura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt, si asezam cat mai uniform aluatul in ele (lucram cu mainile).

Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla si bagam formele asezate pe o tava, la cuptorul incins la 180 grade pana capata o culoare aurie. Se lasa la racit, se umplu cu crema si se orneaza cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc).

Le lasam la frigider 2-3 ore pentru a se fragezi aluatul si apoi le papam.  

Cum preparam crema (budinca):  

Se prepara dupa instructiunile aflate pe spatele plicului de budinca, avand mare grija sa nu se afume sau sa faca cocoloase.

Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutandu-ne de un posh cu varf stelat sau...daca suntem nerabdatori, le putem umple folosind o lingurita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure