Mucenici muntenesti

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 6723 vizualizari

 

Azi e ziua lor si nu puteam sa-i ignor,mai ales ca-mi plac.

 

INGREDIENTE

  • Coca
  • cca 600 g faina
  • un praf de sare
  • 200 ml apa calda
  • Zeama
  • 3 l apa
  • un praf de sare
  • cca 150 g zahar
  • nuca macinata
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor sa se rumeneasca putin.

Separat fierbem cca 3-4 l apa, in care punem un pic de sare si 150 g zahar, lasam sa dea in fiert si apoi adaugam mucenicii, cam jumatate din cat ne-au iesit.

Se servesc cu nuca macinata si scortisoara.Cine doreste poate sa adauge si coaja de lamaie.

TIPS-URI

1

au un gust mai bun daca sunt copti un pic

2

daca apa nu-i suficienta se mai adauga putin,in functie de cum cere faina

3

cand te apuci de ei trebuie sa ai o rabdare mai mare ca a lui Sisif..

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres