Minestrone
Postat de: doralinda72 in SupeTaiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea...Citeste continuarea
Maioneza light
Postat de: Steffy in Pt salatePunem in blender uleiul, oul, mustarul, zeama de lamaie, putina sare si mixam timp de 30 secunde. Adaugam apoi iaurtul si amestecam cu o spatula de lemn. Folosim maioneza pentru diverse...Citeste continuarea
Maioneza fara oua
Postat de: adnia in SosuriPt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare). Asadar, sa incepem: se pune in...Citeste continuarea
Minitarte cu mar si portocala
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt. Ungem...Citeste continuarea
Melci cu umplutura de migdale
Postat de: danakarin in DulciuriDaca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata
Postat de: doralinda72 in DulciuriTopim ciocolata in bain marie si o lasam sa se raceasca putin. Batem cu mixerul smantana, adaugam zaharul si apoi ciocolata topita impreuna cu cafeaua. Impartim mousse-ul in boluri si lasam la...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu pui
Postat de: Alinutza80 in PuiAm preparat reteta de Mancare de mazare cu pui astfel: Se incing 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie se scot din...Citeste continuarea
Minitarte cu caramel
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam ingredientele uscate, dupa care adaugam untul, ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Invelim coca intr-o folie de aluminiu si dam la frigider 30 minute. Intindem...Citeste continuarea
Mini eclere cu crema de vanilie si...
Postat de: medioto59 in DulciuriPrepararea cojilor Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine...Citeste continuarea
Mini tarte cu legume
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriDin toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura. Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si...Citeste continuarea
Merluciu pane cu lamaie
Postat de: Constelatialeu in PesteLasam la dezghetat pestele, il punem pe un servet sa absoarba apa, il saram. Batem ouale bine, punem sare si piper, adaugam laptele si apoi faina, amestecand bine sa nu facem cocoloase. Trecem...Citeste continuarea
Muffins cu afine
Postat de: timea in PrajituriMixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute (2-3), apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa...Citeste continuarea
Macrou la grill
Postat de: antici_gabytza in PestePisam usturoiul si adaugam zeama de lamaie,uleiul,si condimentele dupa gust. Amestecam dupa care bucatile de peste spalate si sterse cu un servetel de bucatarie. Acoperim vasul si lasam cca 30...Citeste continuarea
Macrou prăjit în unt
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncepem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și...Citeste continuarea
Mămăligă cu brânza de capră...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriApa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut,...Citeste continuarea
Malasolca
Postat de: DinDragostePentruGatit in PestePeștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces. Se...Citeste continuarea
Macrou fript cu cartofi natur
Postat de: r3nat02006 in PesteSe feliaza macrourile si se dau cu un praf de sare si se pun pe gratar. Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert 30 minute. Intr-un vas se pun: zeama de la o...Citeste continuarea
Mere coapte cu fulgi de migdale si...
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriMod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte...Citeste continuarea
Muffin Flowers
Postat de: adnia in PrajituriAm amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil si unse cu ulei.Am umplut formele trei sferuti, pt ca aluatul va creste destul de mult....Citeste continuarea
Mancare de ciuperci
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postCuratam, spalam si feliem ciupercile. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam la final 2-3 lingurite de boia dulce. Punem ciupercile taiate peste ceapa calita si completam cu putina apa (si...Citeste continuarea
Midii in sos de unt si vin cu ceapa...
Postat de: gurita_ta2005 in PesteMidiile se scot din timp din congelator si se lasa cateva ore sa se decongeleze.Intr-o tigaie wok se pune untul,usturoiul strivit,si midiile,cateva minute dupa care asezonam cu,condimentele de mai...Citeste continuarea
Miel în crustă de ierburi cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCarnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și...Citeste continuarea
Mini - eclere
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriAluat 1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea. 2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze...Citeste continuarea
Mazare cu aripioare de pui in sos
Postat de: antici_gabytza in PuiSpalam aripioarele si le punem la fiert.Dupa ce au fiert un pic aripioarele adaugam mazarea scursa de apa si le lasam sa fiarba un colocot impreuna.Intr-o tigaie preparam sosul calind...Citeste continuarea
Medalion de vitel cu piper rosu in...
Postat de: Sidy in VitaPortionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald. In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de...Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: patrick_2010 in PuiOrezul impreuna cu amestecul mexican se pun la fiert. Intre timp pieptul de pui se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie, condimentat cu sare si piper si putina apa. Cand acesta este...Citeste continuarea
Mavromatika(salata de fasole)
Postat de: doralinda72 in Mancaruri de postPunem la fiert fasolea , apoi cand e gata o scurgem si o lasam putin sa se raceasca. Taiem felii ceapa, patrunjelul il tocam, apoi amestecam totul si sezonam dupa gust cu sare, piper, otet si ulei...Citeste continuarea
Merluciu pe pat de cartofi
Postat de: Marynela16 in PesteUngem tava cu ulei si asezam un strat de cartofi taiati rondele subtiri. Se pot pudra cu sare s piper (eu asa am facut).Peste cartofi punem rondele de ceapa si patrunjel urmate apoi de...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in crusta de...
Postat de: nico15 in PorcIncepem prin spalarea, curatarea si portionarea legumelor. Ungem o tava cu ulei si facem un pat de legume peste care vom adauga muschiuletul pe care il pregatim in urmatorul fel. Putem sa...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneSe curata cartofii de coaja,se spala si se taie in cuburi mai mari.Intre timp pregatim vasul roman,trebuie tinut cu apa rece 20 min,inainte sa punem in el ingredientele pentru mancare.Taiem ceapa...Citeste continuarea
Mancare de ceapa
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postSe curata ceapa si se taie solzisori. Se rumeneste in ulei, intr-o tigaie ceva mai inaltuta. Peste ceapa rumenita se adauga bulionul si se amesteca cat mai bine. In functie de gust se adauga sare,...Citeste continuarea
Macrou in sos rosu cu masline
Postat de: alinutza1983 in PesteCurata ceapa si morcovul, apoi toaca ceapa marunt si morcovul taie-l rondele; asaza legumele intr-o tava cu putin ulei si da totul la cuptor circa 5 minute, pan ace legumele se rumenesc...Citeste continuarea
Mic dejun cu oua de prepelita
Postat de: ianculubita in Mancare copiiFeliile de paine unse cu unt,deasupra punem pastrama,apoi cascavalul,o rondea de rosie apoi o rondea ce ceapa taiata mai lata, iar rosia sa intre in ceapa. Deasupra spargem cate 2oua,presaram...Citeste continuarea
Muschiulet de porc marinat la gratar
Postat de: doralinda72 in PorcAm lasat muschiuletul de porc la macerat ptr cca o ora (daca lasati mai mult, va fi mai gustos) in ingredientele enumerate, apoi am incins gratarul (eu am un fel de cratita, dar e special tefal...Citeste continuarea
Miere falsa din papadie
Postat de: adnia in Dulceata / GemAm pus la macerat florile in apa rece (dupa ce le-am spalat bine in prealabil) si le-am lasat asa 24 de are, apoi am strecurat apa (care ave o culoare verzuie tulbure), am aruncat florile. Am pus...Citeste continuarea
Mic dejun cu rotite de cascaval
Postat de: georgiana24 in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie rotite se da prin oul batut cu sare si piper dupa care se tavalesc prin pesmet, se prajesc in ulei incins Separat se prajeste oul si se presara sare pe el. Citeste continuarea
Minciunele, Scovergi sau Csoroge
Postat de: timea in DulciuriFrecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare. Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: dena in PorcCartofii curatati de coaja se taie felii potrivit de groase si se pun intr-o tigaie la prajit. Separat se caleste ceapa in ulei pana devine aurie. Se adauga usturoiul feliat si apoi carnea. Se...Citeste continuarea
Maioneză din ouă întregi - în 3...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Pt salateSe pun 3 ouă întregi în vasul de la blender; în lipsa acestuia se folosește un recipient înalt (carafă... etc). Se pune uleiul și sarea. Se pornește...Citeste continuarea
Medalion de vită în crustă de...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaBucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o...Citeste continuarea
Muffins- rețetă de bază
Postat de: Satisfyyourcravings in PrajituriSe amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, se adaugă pe rând celelalte ingrediente până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forme pentru muffins și se...Citeste continuarea
Mancare de linte
Postat de: susu in PuiCalim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu ciuperci
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postCuratam si spalam cepele si morcovii, tocam marunt ceapa, morcovii ii dam pe razatoarea mai mica, apoi calim legumele impreuna iar spre final adaugam 2 lingurite de boia dulce. Adaugam mazarea si...Citeste continuarea
Mancare de fasole teci cu carne de...
Postat de: aliliana in PorcCarnea se scoate de la untura si se incalzeste . Se scot pe o farfurie cu servetele. Intr-o cratita, ceapa se pune la prajit impreuna cu legumele si se lasa la sotat. Cand s-au inmuiat se...Citeste continuarea
Mancare de mazare
Postat de: love_cherry in PorcSe pune apa cu mazarea, ardeiul si morcovul la fiert. Separat se pune ceapa tocata la calit. Dupa cateva minute adaugam peste ea si carnea, lasam sa se perpeleasca un pic, apoi punem bulionul....Citeste continuarea
Medalion de salau la cuptor cu...
Postat de: jolygina in SalauPregatim pestele bine, il condimentam cu sare, piper sau alte condimente, dupa placul fiecarei persoane, apoi curatam ceapa, o taiem solzisori si o asezam pe fundul vasului in care facem pestele....Citeste continuarea
Mancare de telina
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legumeTocam ceapa si o punem la calit. Adaugam telina taiata cubulete si vegeta si lasam 10 minute la calit la foc mic. Nu trebuie ca ceapa sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie....Citeste continuarea
Mancare de conopida cu carne
Postat de: adnia in Mancaruri cu carneAm pus la fiert in apa cu sare buchetelele de conopida , timp in care am taiat prazul, ardeii grasi si carnea si le-am pregatit rapid (dupa ce s-a calit putin prazul, am adaugat ardeii, apoi...Citeste continuarea
Musaca de vinete
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneSe taie ceapa marunt,se amesteca cu carnea,se sareaza,pipereaza dupa gust si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins.Separat vintele se spala se taie pe lungime,se sareaza,se lasa pe un servetel...Citeste continuarea
Milkshake cu banane si capsuni
Postat de: adnia in BauturiSe blenduiesc toate bine-bine in blender si...gata de turnat in pahare si savurat! Citeste continuarea