A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Minestrone

Postat de: doralinda72 in Supe

Taiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea...Citeste continuarea

Maioneza light

Postat de: Steffy in Pt salate

Punem in blender uleiul, oul, mustarul, zeama de lamaie, putina sare si mixam timp de 30 secunde. Adaugam apoi iaurtul si amestecam cu o spatula de lemn. Folosim maioneza pentru diverse...Citeste continuarea

Maioneza fara oua

Postat de: adnia in Sosuri

Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare). Asadar, sa incepem: se pune in...Citeste continuarea

Minitarte cu mar si portocala

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt. Ungem...Citeste continuarea

Melci cu umplutura de migdale

Postat de: danakarin in Dulciuri

Daca branza este mai moale o punem intr-un servet si o lasam sa se scurga intr-o sita. Apoi o amestecam cu ulei, zahar, zahar vanilat intr-o pasta omogena, adaugam jumatate din cantitatea de faina...Citeste continuarea

Mousse de ciocolata

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Topim ciocolata in bain marie si o lasam sa se raceasca putin. Batem cu mixerul smantana, adaugam zaharul si apoi ciocolata topita impreuna cu cafeaua. Impartim mousse-ul in boluri si lasam la...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pui

Postat de: Alinutza80 in Pui

Am preparat reteta de Mancare de mazare cu pui astfel: Se incing 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie se scot din...Citeste continuarea

Minitarte cu caramel

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam ingredientele uscate, dupa care adaugam untul, ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Invelim coca intr-o folie de aluminiu si dam la frigider 30 minute. Intindem...Citeste continuarea

Mini eclere cu crema de vanilie si...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine...Citeste continuarea

Mini tarte cu legume

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura. Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si...Citeste continuarea

Merluciu pane cu lamaie

Postat de: Constelatialeu in Peste

Lasam la dezghetat pestele, il punem pe un servet sa absoarba apa, il saram. Batem ouale bine, punem sare si piper, adaugam laptele si apoi faina, amestecand bine sa nu facem cocoloase. Trecem...Citeste continuarea

Muffins cu afine

Postat de: timea in Prajituri

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute (2-3), apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa...Citeste continuarea

Macrou la grill

Postat de: antici_gabytza in Peste

Pisam usturoiul si adaugam zeama de lamaie,uleiul,si condimentele dupa gust. Amestecam dupa care bucatile de peste spalate si sterse cu un servetel de bucatarie. Acoperim vasul si lasam cca 30...Citeste continuarea

Macrou prăjit în unt

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și...Citeste continuarea

Mămăligă cu brânza de capră...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut,...Citeste continuarea

Malasolca

Postat de: DinDragostePentruGatit in Peste

Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces.  Se...Citeste continuarea

Macrou fript cu cartofi natur

Postat de: r3nat02006 in Peste

Se feliaza macrourile si se dau cu un praf de sare si se pun pe gratar. Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert 30 minute. Intr-un vas se pun: zeama de la o...Citeste continuarea

Mere coapte cu fulgi de migdale si...

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri

Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte...Citeste continuarea

Muffin Flowers

Postat de: adnia in Prajituri

  Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil si unse cu ulei.Am umplut formele trei sferuti, pt ca aluatul va creste destul de mult....Citeste continuarea

Mancare de ciuperci

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Curatam, spalam si feliem ciupercile. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam la final 2-3 lingurite de boia dulce. Punem ciupercile taiate peste ceapa calita si completam cu putina apa (si...Citeste continuarea

Midii in sos de unt si vin cu ceapa...

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Midiile se scot din timp din congelator si se lasa cateva ore sa se decongeleze.Intr-o tigaie wok se pune untul,usturoiul strivit,si midiile,cateva minute dupa care asezonam cu,condimentele de mai...Citeste continuarea

Miel în crustă de ierburi cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și...Citeste continuarea

Mini - eclere

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

  Aluat 1. Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.  2. Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze...Citeste continuarea

Mazare cu aripioare de pui in sos

Postat de: antici_gabytza in Pui

Spalam aripioarele si le punem la fiert.Dupa ce au fiert un pic aripioarele adaugam mazarea scursa de apa si le lasam sa fiarba un colocot impreuna.Intr-o tigaie preparam sosul calind...Citeste continuarea

Medalion de vitel cu piper rosu in...

Postat de: Sidy in Vita

Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald. In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de...Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de: patrick_2010 in Pui

Orezul impreuna cu amestecul mexican se pun la fiert. Intre timp pieptul de pui se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie, condimentat cu sare si piper si putina apa. Cand acesta este...Citeste continuarea

Mavromatika(salata de fasole)

Postat de: doralinda72 in Mancaruri de post

Punem la fiert fasolea , apoi cand e gata o scurgem si o lasam putin sa se raceasca. Taiem felii ceapa, patrunjelul il tocam, apoi amestecam totul si sezonam dupa gust cu sare, piper, otet si ulei...Citeste continuarea

Merluciu pe pat de cartofi

Postat de: Marynela16 in Peste

Ungem  tava cu ulei si asezam un strat de cartofi taiati rondele subtiri. Se pot pudra cu sare s piper (eu asa am facut).Peste cartofi punem rondele  de ceapa si patrunjel urmate apoi de...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in crusta de...

Postat de: nico15 in Porc

Incepem prin spalarea, curatarea si portionarea legumelor. Ungem o tava cu ulei si facem un pat de legume peste care vom adauga muschiuletul pe care il pregatim in urmatorul fel. Putem sa...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Se curata cartofii de coaja,se spala si se taie in cuburi mai mari.Intre timp pregatim vasul roman,trebuie tinut cu apa rece 20 min,inainte sa punem in el ingredientele pentru mancare.Taiem ceapa...Citeste continuarea

Mancare de ceapa

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Se curata ceapa si se taie solzisori. Se rumeneste in ulei, intr-o tigaie ceva mai inaltuta. Peste ceapa rumenita se adauga bulionul si se amesteca cat mai bine. In functie de gust se adauga sare,...Citeste continuarea

Macrou in sos rosu cu masline

Postat de: alinutza1983 in Peste

  Curata ceapa si morcovul, apoi toaca ceapa marunt si morcovul taie-l rondele; asaza legumele intr-o tava cu putin ulei si da totul la cuptor circa 5 minute, pan ace legumele se rumenesc...Citeste continuarea

Mic dejun cu oua de prepelita

Postat de: ianculubita in Mancare copii

Feliile de paine unse cu unt,deasupra punem pastrama,apoi cascavalul,o rondea de rosie apoi o rondea ce ceapa taiata mai lata, iar rosia sa intre in ceapa. Deasupra spargem cate 2oua,presaram...Citeste continuarea

Muschiulet de porc marinat la gratar

Postat de: doralinda72 in Porc

Am lasat muschiuletul de porc la macerat ptr cca o ora (daca lasati mai mult, va fi mai gustos) in ingredientele enumerate, apoi am incins gratarul (eu am un fel de cratita, dar e special tefal...Citeste continuarea

Miere falsa din papadie

Postat de: adnia in Dulceata / Gem

Am pus la macerat florile in apa rece (dupa ce le-am spalat bine in prealabil) si le-am lasat asa 24 de are, apoi am strecurat apa (care ave o culoare verzuie tulbure), am aruncat florile. Am pus...Citeste continuarea

Mic dejun cu rotite de cascaval

Postat de: georgiana24 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie rotite se da prin oul batut cu sare si piper dupa care se tavalesc prin pesmet, se prajesc in ulei incins Separat se prajeste oul si se presara sare pe el. Citeste continuarea

Minciunele, Scovergi sau Csoroge

Postat de: timea in Dulciuri

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare. Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam...Citeste continuarea

Musaca

Postat de: dena in Porc

Cartofii curatati de coaja se taie felii potrivit de groase si se pun intr-o tigaie la prajit. Separat se caleste ceapa in ulei pana devine aurie. Se adauga usturoiul feliat si apoi carnea. Se...Citeste continuarea

Maioneză din ouă întregi - în 3...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Pt salate

Se pun 3 ouă întregi în vasul de la blender; în lipsa acestuia se folosește un recipient înalt (carafă... etc). Se pune uleiul și sarea. Se pornește...Citeste continuarea

Medalion de vită în crustă de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime.  Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o...Citeste continuarea

Muffins- rețetă de bază

Postat de: Satisfyyourcravings in Prajituri

Se amestecă făina cu praful de copt și sarea.  Apoi, se adaugă pe rând celelalte ingrediente până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forme pentru muffins și se...Citeste continuarea

Mancare de linte

Postat de: susu in Pui

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu ciuperci

Postat de: Zamfira in Mancaruri de post

Curatam si spalam cepele si morcovii, tocam marunt ceapa, morcovii ii dam pe razatoarea mai mica, apoi calim legumele impreuna iar spre final adaugam 2 lingurite de boia dulce. Adaugam mazarea si...Citeste continuarea

Mancare de fasole teci cu carne de...

Postat de: aliliana in Porc

Carnea se scoate de la untura si se incalzeste . Se scot pe o farfurie cu servetele.  Intr-o cratita, ceapa se pune la prajit impreuna cu legumele si se lasa la sotat. Cand s-au inmuiat se...Citeste continuarea

Mancare de mazare

Postat de: love_cherry in Porc

Se pune apa cu mazarea, ardeiul si morcovul la fiert. Separat se pune ceapa tocata la calit. Dupa cateva minute adaugam peste ea si carnea, lasam sa se perpeleasca un pic, apoi punem bulionul....Citeste continuarea

Medalion de salau la cuptor cu...

Postat de: jolygina in Salau

Pregatim pestele bine, il condimentam cu sare, piper sau alte condimente, dupa placul fiecarei persoane, apoi curatam ceapa, o taiem solzisori si o asezam pe fundul vasului in care facem pestele....Citeste continuarea

Mancare de telina

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

Tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam telina  taiata cubulete si vegeta si  lasam 10 minute la calit la foc mic.  Nu trebuie ca ceapa sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie....Citeste continuarea

Mancare de conopida cu carne

Postat de: adnia in Mancaruri cu carne

Am pus la fiert in apa cu sare buchetelele de conopida , timp in care am taiat prazul, ardeii grasi si carnea si le-am pregatit rapid (dupa ce s-a calit putin prazul, am adaugat ardeii, apoi...Citeste continuarea

Musaca de vinete

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Se taie ceapa marunt,se amesteca cu carnea,se sareaza,pipereaza dupa gust si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins.Separat vintele se spala se taie pe lungime,se sareaza,se lasa pe un servetel...Citeste continuarea

Milkshake cu banane si capsuni

Postat de: adnia in Bauturi

  Se blenduiesc toate bine-bine in blender si...gata de turnat in pahare si savurat! Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]