Cunoastem cu totii beneficiile urzicilor. Din pacate, nu multa lume apreciaza proprietatile lor vindecatoare.
Acestea trebuiesc culese numai din zone nepoluate, nu de la marginea drumului sau de langa casa, din locuri unde ar putea contine substante daunatoare.
Printre nenumaratele beneficii, urzicile elimina anemia, stimuleaza metabolismul, ajuta la detoxifierea organismului.
Asadar, cat le gasim la padure, sa ne bucuram de existenta lor.
Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama.
Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de Mirodenia de la Fuchs.
Tocam urzicile ( sau le dam prin masina de tocat daca vream sa ne iasa fine, ca un piure ) si le adaugam peste ceapa calita. Incepem sa adaugam din zeama pe care am oprit-o. Alternam cu faina si amestecam rapid, sa nu se prinda de oala. Pe masura ce amestecam, urzicile incep sa devina cremoase. In cazul in care zeama oprita nu este suficienta, putem adauga lapte.
Maruntim usturoiul cu ajutorul aparatului si-l adaugam peste urzici. Cu cat procesul de amestecare este mai intens, cu atat obtinem urzici cremoase si fine. Le-am tinut pe foc maxim 15 minute, atat cat sa fie faina fiarta.
Le servim cu mamaliguta.