Din start va spun ca nu este recomandata la dieta, doar pentru Padre, poate, ca are multe calorii, dar daca ne multumim cu portie mica, trecem cu vederea.
Pentru mamaliguta:
Pentru umplut:
Pentru mamaliguta punem apa la fiert impreuna cu sarea si 2-3 linguri de malai.
Lasam sa dea in clocot dupa care incepem sa punem restul de malai, putin cate putin si mestecand continuu.
Eu asa am invatat de la bunica mea, se numeste mamaliguta pripita.
Pe urma lasam sa fiarba la foc incet si mestecam cand si cand sa nu se lipeasca.
Trebuie sa iasa o mamaliguta mai moale decat cea obisnuita.
Intre timp fierbem ouale, prajim sau frigem carnatii, eu i-am fript pe gratar la cuptor, iar sub gratar am asezat o tava cu apa.
Branza o sfaramam cu furculita.
Cand s-a fiert mamaliguta, eu o incerc gustand-o, fiid mai moale nu-mi dau seama cand este gata, ungem un vas de lut cu unt, asezam un rand subtire de mamaliguta peste care asezam un rand cu rondele de carnati, iar un rand de mamaliguta, felii de oua si branza sfaramata si din nou mamaliguta.
Dam vasul la cuptor pentru 10 minute la foc mediu(175 grade).
Noi am servit cu smantana.
1
Daca din intamplare mamaliguta iese tare, se poate dilua picurand apa fierbinte si omogenizand rapid, asta in cazul in care cantitatea de mamaliguta este mai mica.
2
Printre straturi se mai poate adauga cubulete de unt.