Mini-pizza zambitoare

de Patricia Iordache in Pizza, 27 Feb 2013 | 12661 vizualizari

 

Am preparat aceste mini pizza pentru un bufet suedez.
Sunt foarte gustoase si haioase atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 500 gr. faina;
  • - 250 ml apa calduta;
  • - 6 linguri ulei de masline;
  • - o lingurita zahar;
  • - 1 cub drojdie (25 gr.);
  • - sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 24 masline negre fara sambure;
  • - 100-150 gr cascaval ras;
  • - sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • - 100-150 gr. salam sasesc;
  • - un ardei gras rosu potrivit;
  • - cimbru;
  • - putina sare;
  • - putin piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza zambitoare:

Cum preparam aluatul:    

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum pregatim umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam asa: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.

Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem salamul cu o forma (eu floricica) sau cu capacul unei sticle de apa minerala, astfel incat sa obtinem cate 2 obrajori pentru fiecare minipizza. Taiem fiecare maslina in doua, pe lungime astfel incat sa obtinem 2 ochi pentru fiecare minipizza. Taiem ardeiul gras in bucati mici, usor curbate pentru a obtine o gurita pentru fecare minipizza.

Cum montam preparatul:

Scoatem aluatul din cuptorul cu microunde, intindem o foaie nici subtire nici groasa si cu ajutorul unei cutii de conserva (eu am avut o cutie de la un compot de ananas) taiem cercuri pentru a obtine fata minipizzei :)

Acoperim cercurile cu un prospop mare si le lasam sa mai creasca putin la loc cald (aproximativ 15 minute). Punem un strat subtire de sos de rosii, adaugam condimentele, punem putin cascaval ras, apoi asezam cu grija ochii (maslinele), obrajorii (salamul) si gurita (ardeiul gras).

Asezam toate "zambaretele" in tava tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor la 220 grade, pentru 15-25 minute, pana devin rumene.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza zambitoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ou