Mâncare de praz cu carne de porc

de portiadelumina in Porc, 2 Mar 2013 | 26082 vizualizari

 

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine ştiţi. Prazul îl gătesc în felurite forme, recunosc, de cele mai multe ori în zilele de post, dar şi în zilele "de dulce" când îl combin cu carnea.
Pentru azi am ales varianta cu carne, o combinaţie de gust şi culoare ce dă savoare oricărei mese.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg praz
  • 300 gr. pulpă porc (poate fi şi ceafă)
  • 50 cl. ulei
  • sare - o lingură rasă
  • piper boabe
  • 3 foi dafin
  • 100 gr. ţelină
  • 2 morcovi
  • 4 linguri bulion
  • 400 cl. apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de praz cu carne de porc:

Se prepară foarte simplu. 

Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă prazul în bucăţele de cca 2 cm. Se curăţă legumele şi se dau pe răzătoare (ţelina şi morcovul). O parte de morcov l-am tăiat beţişoare. Legumele astfel pregătite se călesc într-o cratiţă în cca 50 cl ulei, peste care se adaugă şi prazul. Se completează cu apă (atât cât să nu acopere definitiv ingredientele), se pun bucăţelele de carne, piperul, sarea şi dafinul şi se lasă la foc mic. Eventual e bine să se acopere vasul fiindcă se înăbuşă mai repede prazul, reducând timpul de preparare. Cu câteva minute înainte de final se adaugă bulionul şi sosul de ardei iute. Eu am folosit "iuţica" primită premiu. Se toacă pătrunjelul şi se adaugă peste îngredientele fierte şi se mai lasă un minut la fiert.

 

TIPS-URI

1

pătrunjelul sa fie verde

2

pastă de ardei iute - o lingură

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de praz cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga