Asa de aproape simt primavara cand apar urzicile...si Doamne ca tare-mi plac...am pregatit azi o portie buna asa ca la mama acasa!
Curatam urzicile bine, le scuturam, le rupem coditele daca e cazul( operatiune delicata deoarece ustura!!!! :))))))de nu-mi mai simt degetele :D
Le spalam, le punem la scurs.
Intr-o oala punem apa si un praf de sare si o aducem la punctul de fierbere, punem urzicile si le dam de cateva ori in clocot, nu e nevoie de mai mult caci ele sunt foarte fragede. Eu le-am pus la Zepter.
Le scoatem si le strecuram.
Dupa ce le-am scurs, le bagam la blender( mixerul vertical cu picior), impreuna cu faina.
Intr-o cratita( tigaie), punem uleiul, si adaugam ceapa tocata si frecata cu foarte putina sare. Adaugam cate putina zeama de la urzici si dupa 3 -4 minute adaugam si urzicile. Amestecam si punem un pahar si jumatate de apa de urzici. Lasam sa scada maxim zece sau 12 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp punem si usturoiul tocat si potrivim gustul de sare. Se pot servi cu mamaliguta si oua ochiuri sau simple...
Ah...ce mega deliciu!
1
se poate inlocui uleiul cu unt
2
le putem amesteca si cu lapte
3
in functie de gust se pot prepara si cu putin suc de rosii
4
intr-o alta varianta mai putem adauga iaurt sau smantana la sfarsit