Gogosile sunt preferatele mele! Merg perfect cu o cana de lapte cald si dimineata si la pranz si seara! ;)
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare celei a iaurtului. Lasam la crescut cam 15 minute.
Facemn o gaura in mijlocul fainii si punem maiaua, ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat si putin lapte. Incorporam toate ingredientele prin miscari circulare din interior spre exterior turnand laptetle treptat. Framantam bine iar la sfarsit punem uleiul si framantam pana cand aluatul absoarbe tot uleiul.
Invelim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald.
Dupa ce a dospit pudram masa cu faina si intindem foi. Taiem cercuri cu un pahar sau o cana mai mare iar pentru cercul din interior putem folosi o sticla sau un dop. Le mai lasam sa creasca 10 minute, apoi se pun in tigaie cu partea care a stat pe masa in sus.
Topim ciocolata la baie de abur cu 2 linguri de ulei. Inmuiem fiecare gogoasa astfel incat sa cuprinda doar partea superioara.