Galuste de faina

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 3733 vizualizari

 

Este una din garniturile mele preferate alaturi de tocanite si mancaruri cu mult sos

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 oua
  • sare
  • apa rece cat ia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de faina:

 Intr-un castron punem faina si ouale, putina sare si amestecam cu o lingura, adaugand treptat apa rece, cat sa iasa un aluat mai moale, lipicios.

 Punem compozitia intr-o farfurie mai adanca .

 Punem o oala cu apa la fiert cu sare si cand da in clocot rupem cu lingura galuste mici. Eu am facut asta de 3 ori. Nu le rupem pe toate deodata deoarece nu se vor fierbe omogen. Nu s elas amai mult de 5 minute pe foc. Le scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare si apoi le turnam intr-un castron cu apa rece. Le spalam si le strecuram din noiu. Le pastram intr-un vas.repetam pana temrinam aluatul.

La final aduagam sare si sos fierbinte de la carnea pe care o vom servi alaturi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.05.2014, 19:36

cristeena20 1

18.05.2014, 20:03

asa e padre, dar din cand in cand merge, chiar daca au faina..si numai ca garnitura. Seamana cu pastele itlaiene gnochi, dar fara cartofi.

cristeena20 1

18.05.2014, 20:04

va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si galuste de faina