Nimic nu se pierde , totul se transforma . Am ramas pe stoc cu niste chiftelute din carne de curcan . M-am gandit sa le combin cu paste . Paste doar acestea s-au gasit prin proviziile mele : eierspatzle proaspeti -adica taitei svabesti cu ou .
Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj .
Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara , scortisoara , sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat .
Se tapeteaza o tava ceramica cu unt si pesmet si se pun taiteii in ea .
Asezati deasupra taiteilor chiftelutele si sunca feliata .
Turnati sosul alb deasupra .
Presarati restul de cascaval razuit si fulgii de chili .
Dati la cuptor pentru gratinare 15 minute .Este gata cand a inceput sa se rumeneasca .
Serviti preparatul cald decorat cu rosii si frunze de busuioc verde .
1
Trebuie sa lucrati cu sosul alb cat este cald . Dupa racire se intareste .
2
Eierspatzle sunt taitei gen de casa , aveti grija sa nu-i fierbeti prea tare .