Gogosi cu ricotta

de nacularisa in Dulciuri, 13 Mai 2014 | 4629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 1 cutie ricotta(temp camerei),
  • 50 g unt (temp camerei),
  • 1 cutie iaurt cremos,gras(temp camerei),
  • coaja de la o portocala rasa si de la o lamaie,
  • esenta rom si vanilie,
  • lapte caldut,
  • 3-4 lg zahar,
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ricotta:

Pregatim maiaua( drojdia+2 lgt zahar+1 lg faina si putin lapte) si o lasam la cald asteptand sa formeze bule la suprafata)

Punem intr-un castron m mare toate ingredientele,mai putin laptele si omogenizam

Apoi adaugam treptat laptele caldut cat este necesar.

Aluatul va fi usor lipicios si mai moale ,il ungem putin cu ulei si il lasam la dospit la loc cald

Cand a crescut,il m framantam putin,insa nu adaugam faina multa ca va intari gogosile

Le dam forma dorita si le mai lasam putin la dospit,apoi le prajim in ulei incins si le asezam pe prosopele de hartie sa absoarbe excesul de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

13.05.2014, 23:24

Merisor 1

14.05.2014, 09:18

vai ce bine suna!

Rocsi 1

14.05.2014, 11:02

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta