Taman când primăvara se pregăteşte de plecare, chit că anul ăsta a fost capricioasă tare, omul de la ţară (dar nu numai), se înfruptă un pic din cele ale naturii combinând simplu parfumul, gustul şi culoarea. Aşa şi eu, printre picături, la propriu şi la figurat, am făcut la repezeală minunatele gogoşi din flori de salcâm, cele cu gust ce-mi aduc aminte de copilăria fără de griji.
Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm.
Se încinge bine tigaia (nu mult ulei) şi se pun la prăjit ciorchinii ce au fost daţi prin aluat. "Gogoşile" se prăjesc repede, ca şi clătitele, se scot pe hârtie pentru absorbirea surplusului de grăsime şi mai apoi se pudrează cu zahăr vanilat fiind numai bune de servit.
Poftă bună!
1
se pot adăuga şi altfel de esenţe, după gust, dar nu multe pentru a rămâne gustul florilor de salcâm nealterat