Gris cu lapte si gem de caise

de aalliinnaa07 in Mancare copii, 8 Mai 2014 | 4401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 45 g gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 4 linguri dulceata de caise
  • 1 portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si gem de caise:

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul , in ploaie si amestecam continuu.Focul trebuie sa fie mic. Adaugam coaja rasa de lamaie si il lasam sa fiarba 9 minute, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Cand este gata grisul il luam de pe foc, adaugam mierea si amestecam bine pentru a se omogeniza. Grisul il turnam in forme unse cu unt si il lasam 6 minute sa se raceasca. 

Intre timp, amestecam gemul de caise cu sucul de la o jumatate de portocala si cu cealalta jumatate de portocala taiata cubulete.

Gemul il punem in farfurioare, iar deasupra punem budinca de gris.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte cu sirop caramel