Gogosi de post cu pudra de roscove

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Apr 2014 | 4127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie
  • pentru prajit, cca 750 ml ulei
  • pentru decorat. cca 200 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu pudra de roscove:

Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei.

Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia.

Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic.

Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea de ulei alocata aluatului.

Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de lucru infainata si decupam formele de gogosi dorite.

Preincalzim usor cuptorul (50 grade cca 15 minute), apoi il oprim.

Asezam gogosile in tava cuptorului tapetata cu un prosop curat de bucatarie (textil).

Dam tava la cuptor sa stea la caldura pana decupam toate gogosile (mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus trei tavi).

Incingem ulei intr-o cratita, scoatem prima tava din cuptor si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Pentru a obtine gaura in mijlocul gogosilor secretul este sa le dati drumul in ulei invers decat au stat in tava la dospit (adica cu partea care a stat pe servetel, deasupra)

Le scoatem din ulei direct pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces, apoi le asezam pe platou, le pudram cu zahar pudra din belsug si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)