- 8 kg cirese fara samburi
- 5 kg zahar
- Sucul de la 3 lamai
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:
- Scoatem samburii din cirese si le spalam bine.
- Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi.
- A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot.
- Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe farfurie formeaza bobite rotunde.
- Fierbem aproximativ 2,5 ore.
- Turnati compozitia in borcane sterilizate, infiletati si pastrati-le in haine pana a doua zi.
- Transportati-le la loc intunecat si racoros.
TIPS-URI
1
Puteti lasa ciresele intregi sau le puteti da prin masina de tocat carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.