Guguluf cu ciocolata si stafide

de ralu_ca in Prajituri, 13 Apr 2014 | 2980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 180 g faina
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 100 g stafide
  • unt si faina pentru tapetat
  • glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • putin unt
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata si stafide:

Intr-un vas am mixat albusurile cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de budinca si le-am incorporat in amestec. Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina. Am turnat jumatate din aluat, am presarat stafidele apoi restul de aluat. Se introduce in cuptorul preincalzit si lasam pana se coace. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Pregatim glazura pe foc si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini. Se lasa sa se intareasca ciocolata si apoi se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si nuca de cocos