Guguluf si briose cu goji

de Valclaudia in Prajituri, 9 Iun 2014 | 2584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 4 linguri apa minerala
  • 8 linguri zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.fructe goji
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 10 linguri de lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf si briose cu goji:

Intai separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 4 linguri de apa minerala, mixand in continuu.

Punem cate o lingura de albusuri batute si una de faina, amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce incorporam intreaga cantitate, impartim compozitia rezultata in 2 vase, o parte ramane galbena iar in cea de-a doua parte punem pudra de cacao.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o umplem 3/4 combinand compozitiile dupa preferinta iar cu restul compozitiei umplem forme de briose in care in prealabil am asezat hartiute de copt.

Dam tava la cuptor (preincalzit) si lasam la copt la temperatura medie (170 grade) pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor, cat e inca fierbinte se scoate si guguluful din forma si se lasa la racorit.

Topim 100 gr. ciocolata alba + 100 gr. ciocolata neagra in 10 linguri de lapte si obtinem o glazura moale cu care vom imbraca gugulufulsi vom decora briosele.

Presaram bombonele colorate, lasam sa se intareasca glazura apoi portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu goji ( Dukan)