Intai separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 4 linguri de apa minerala, mixand in continuu.
Punem cate o lingura de albusuri batute si una de faina, amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce incorporam intreaga cantitate, impartim compozitia rezultata in 2 vase, o parte ramane galbena iar in cea de-a doua parte punem pudra de cacao.
Ungem forma de guguluf cu ulei, o umplem 3/4 combinand compozitiile dupa preferinta iar cu restul compozitiei umplem forme de briose in care in prealabil am asezat hartiute de copt.
Dam tava la cuptor (preincalzit) si lasam la copt la temperatura medie (170 grade) pana trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor, cat e inca fierbinte se scoate si guguluful din forma si se lasa la racorit.
Topim 100 gr. ciocolata alba + 100 gr. ciocolata neagra in 10 linguri de lapte si obtinem o glazura moale cu care vom imbraca gugulufulsi vom decora briosele.
Presaram bombonele colorate, lasam sa se intareasca glazura apoi portionam si servim.
Pofta buna!