Reteta am luat-o de la Merisor...sunt niste gogosi atit de bune si pufoase...si unde mai pui ca sunt si de post !!! Multumesc mult Meri pentru reteta >:D
Punem drojdia impreuna cu zaharul intr-un bol si frecam pana ce drojdia s-a lichefiat.
Adaugam 200 ml apa calduta ( NU fierbinte) si 200 gr faina cernuta.Amestecam ingredientele ,acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 10 minute.
Restul de apa o incalzim si o amestecam cu sarea.Turnam peste maia amestecand continuuu cu o lingura de lemn.
Adaugam faina putin cate putin amestecand mereu.
Vom obtine un aluat moale (pe care nu il vom framanta ).Presaram putina faina pe suprafata si lasam la crescut 25-30 minute.
Cand aluatul a crescut ( aproape si-a dublat volumul) formam gogosi pe care le prajim in uleiul incins in prealabil la foc tare.
Ca aluatul sa nu se lipeasca,inainte de a modela fiecare gogoasa umezim mainile intr-un vas cu apa.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Se pudreaza cu zahar pudra,dupa preferinta fiecaruia.
1
Pentru gogosi mai aromate puneti in aluat si 2-3 pliculete cu zahar vanilat.