Cea de-a doua reţetă din noua serie Multicooker este un delicios fel doi. Un sos foarte gustos cu cărniţă fragedă, care poate fi servit cu oice garnitură.
Se toacă ceapa mărunt.
Carnea se curăţă , se spală, se şterge şi se taie bucăţele.
În cuva aparatului se pune puţin ulei, apoi se selectează programul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă ceapa, apoi carnea. Când aceasta şi-a schimbat culoarea , se pune apă ( sau supă de carne) şi se selectează programul STEW pentru o oră.
Când apa sau supa mai scad, se mai completează cât să acopere bine carnea.
După 30 de minute se adaugă pasta de roşii, boiaua, praful de chimen,usturoiul tocat, iar după încă 10 minute se adaugă smântâna de gătit. Se lasă să fiarbă totul împreună şi să se îngroase. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
La servire, alaturi de piure, pilaf sau paste,se presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Poftă bună!