Miezul de lapte se scoate din cutia proprie si se feliaza .
Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute in apa cu sare , se scurg , se pun apoi in apa rece . Se scurg si de aceasta urmand a se curati de coaja .Se taie in jumatati.
Legumele se spala . Castravetele se...
Prajiti chimenul in ulei 1-2 min . Adaugati 2 l apa , dati un clocot si lasati sa se odihneasca acest ceai . Legumele se curata se spala si se taie cuburi . In 1.5 l apa se pune la fiert morcovul ,ceapa , ardeiul si telina .Se sareaza .
Cand sunt patrunse se pun la fiert ceapa...
Pestele se decongeleaza si se portioneaza bucati potrivite .
Din ceapa , usturoi ,patrunjel, zeama lamaie , ghimbir , ulei masline sare si piper se prepara o pasta cu ajutorul unui mixer vertical .
Cu pasta rezultata se ung feliile de peste pe ambele parti , se dau prin...
Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare .
Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant .
Pentru gratinare se foloseste o...
Fierbeti pastele in multa apa cu sare , le scurgeti .
Prajiti usor in ulei ceapa , usturoiul si carnea feliate.Sarati .
Adaugati ciupercile , o lingura de faina , amestecati si turnati treptat laptele .
In aceasta ciulama amestecati piperul alb,busuiocul si patrunjelul verde tocat...
Fasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa . Adugati sare , foaia de dafin, piperul si cimbrisorul.
Curatati ceapa si o taiati cubulete ....
Tofu se scurge de zeama si se taie bucatele de marimea preferata .
Rucola se spala si se zvanta .
Ridichile si ardeiul iute se curata , se spala si se feliaza .
Legumele se sareaza usor si se amesteca cu ulei de masline si zeama de lamaie .
Se monteaza salata cu felii de...
Legumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa .
Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati .
Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia de consistenta unei smantani si cu ajutorul lingurei puneti in zeama clocotinda galuscute cat se...
Palariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante.
Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare ciupercuta presarati branza de burduf , sunca taiata cubulete si boia afumata.
Dati tava la cuptorul...
Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor .
Legumele se curata si se spala .
Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti...
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare respectand timpul indicat pe eticheta.Strecurati-le .
Curatati legumele si la taiati marunt, Taiati carne cubulete .
Prajiti legumele usor , adugati carnea , sare , pasta ardei , boia ,rozmarin .Puneti apa cat sa acopere totul si fierbeti 30 min la...
Crapul se curata de solzi si intestine, se spala [capul l-am pus deoparte pentru ciorba].
Increstati pestele pe ambele parti cu cutitul ,taieturi paralele la 1 cm distanta .
Spalati-l cu otetul cu usturoi .
Ungeti pestele cu ketchup , sarati , piparati si puneti la copt intr-o tava...
Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert
Se curata usturoiul si se pune peste cartofi .
Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta...
Prepararea foilor: Se amesteca toate ingredientele pentru o foaie si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind mai mole decupati hartia de copt mai mare sa poata "captusi" si peretii laterali ai tavii. Nivelati aluatul si coaceti la cuptor pentru 15 minute. Foaia...
Carnea de vita se taie fasii subtiri si inguste, se sareaza se unge cu ulei si se prepara la gratar .
Mazarea calda se amesteca cu verdeata, otetul balsamic (doar acesta i-a permis nutrionista lui), restul de ulei, sare, ardei iute si rosioarele cherry taiate jumatati. La sfarsit...
Pestele se curata [ se lasa capul ] . Se condimenteaza cu sare , piper si se da prin faina de malai . Se pune pastravul asezat pe burta intr-o tava .
Ardeiul taiat cubulete , , jumatate legatura de patrunjel , coditele de ceapa , orezul , sare , piper si ciupercile scurse de lichid...
Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa .
Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele .
Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o scoateti cu o spumiera sau o sita deasa mica .
Diluati smantana cu zeama de moare si o...
Spalati si curatati legumele .
Scurgeti bine frunzulitele de valeriana
Feliati ridichea , taiati fasii ardeiul .
Caliti foarte usor jambonul in ulei .
Amestecati toate ingredientele intr-un vas mare de salata .
Serviti salata cu seminte de susan presarate deasupra ....
Decongelati aluatul la temperatura camerei .
Intindeti foia si cu ajutorul unei forme de biscuiti decupati ,, floricele ''
Ungeti floricelele cu ou batut cu ajutorul unei pensule de silicon . Pe fiecare floricea se pune cate o felie de salam .
Cu o forma mai mica decupati capacele ce le...
Salata si ardeiul se spala . Ardeiul se taie rondele .
Polonezul se taie rondele si se prajeste , amestecandu-se ,intr-o tigaie teflonata [ fara ulei ] pana devine crocant .
Ouale se fierb moi si se curata cu atentie .
Amestecati rucola cu ulei ,ardei , polonez .
Codimentati cu...
Cartofii se curata, se spala si se taie ca pentru cartofi prajiti.
Puneti intr-o tava cartofii sarati, chorizo taiat feliute subtiri, condimentele si stropiti cu ulei. Dati la cuptor aproximativ 30 minute, pana devin rumeni.
Serviti preparatul cald cu parmezan razuit deasupra si un mujdei...
Din faina de malai si sare faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta .
Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele .
Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de...
Curatati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute .
Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati .
Cand morcovul este pe jumatate fiert se pune fasolea verde congelata si restul legumelor congelate care...
Fasolea se spala, se curata si se taie bucati mai mici [se poate taia usor cu foarfeca].
Se fierbe fasolea doar pe jumatate in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune 1-2 ore la frigider .
Ambalati fasolea in pungi "cu fermoar" cu inchidere zippo, adaugand si...
Pastele se fierb in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa .
Varza taiata fideluta se sareaza si se caleste in ulei .Se da gust cu boia , piper si cimbru tocat .
Amestecati pastele tricolore cu varza calita si serviti preparatul cald .
Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta .
Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate pe oase si...
Curatati ceapa si usturoiul , le tocati si le caliti usor in ulei .
Adaugati 2 l apa , galbiorii , jambonul taiat cubulete , soricul fasii si gogosarul marinat julien ,orez si sare .
Dupa 20 min se amesteca separat oul , smantana si mustarul , se adauga treptat 200 ml zeama calduta...
Fierbeti ouale , le curatati si le taiati in sferturi sau felii.
Amestecati maioneza , iaurtul , mustarul , pasta de ardei , sare , ulei. Eu am dorit mai acrisor si am pus si zeama de lamaie .
In sosul format amestecati usturoiul tocatsi cubulete de ardei rosu Kapia .
Frunzele de...
Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete
Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele .
Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[...
Salata cu ,,Miez de lapte '',somon si oua de prepelita
Miezul de lapte se scoate din cutia proprie si se feliaza . Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute in apa cu sare , se scurg , se pun apoi in apa rece . Se scurg si de aceasta urmand a se curati de coaja .Se taie in jumatati. Legumele se spala . Castravetele se...
Supa de chimen cu taitei de orez
Prajiti chimenul in ulei 1-2 min . Adaugati 2 l apa , dati un clocot si lasati sa se odihneasca acest ceai . Legumele se curata se spala si se taie cuburi . In 1.5 l apa se pune la fiert morcovul ,ceapa , ardeiul si telina .Se sareaza . Cand sunt patrunse se pun la fiert ceapa...
Merlucius si inele de calamar pane
Pestele se decongeleaza si se portioneaza bucati potrivite . Din ceapa , usturoi ,patrunjel, zeama lamaie , ghimbir , ulei masline sare si piper se prepara o pasta cu ajutorul unui mixer vertical . Cu pasta rezultata se ung feliile de peste pe ambele parti , se dau prin...
Miez de lapte cu mamaliguta gratinata
Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare . Kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocant . Pentru gratinare se foloseste o...
Tagliatelle gratinate cu carne si ciuperci de padure
Fierbeti pastele in multa apa cu sare , le scurgeti . Prajiti usor in ulei ceapa , usturoiul si carnea feliate.Sarati . Adaugati ciupercile , o lingura de faina , amestecati si turnati treptat laptele . In aceasta ciulama amestecati piperul alb,busuiocul si patrunjelul verde tocat...
Fasole scazuta cu salam
Fasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa . Adugati sare , foaia de dafin, piperul si cimbrisorul. Curatati ceapa si o taiati cubulete ....
Salata cu tofu afumat si rucola
Tofu se scurge de zeama si se taie bucatele de marimea preferata . Rucola se spala si se zvanta . Ridichile si ardeiul iute se curata , se spala si se feliaza . Legumele se sareaza usor si se amesteca cu ulei de masline si zeama de lamaie . Se monteaza salata cu felii de...
Ciorba de mazare cu os si galuscute
Legumele se curata se spala si se taie cubulete . Se pun la fiert in 4 l apa . Adaugati si osul si pasta de ardei , sarati . Dupa 15 min. preparati din oua batute si faina alba o maia de consistenta unei smantani si cu ajutorul lingurei puneti in zeama clocotinda galuscute cat se...
Ciuperci umplute
Palariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare ciupercuta presarati branza de burduf , sunca taiata cubulete si boia afumata. Dati tava la cuptorul...
Saramura de peste
Pestele se curata , se spala , se sareaza si se portioneaza bucati . Bucatile mai groase se incresteaza pentru a se praji mai usor . Legumele se curata si se spala . Ardeiul , rosiile si ardeiul iute se coc pe gratar sau intr-o tigaie teflonata . Curatati de pelite aceste legume , scoateti...
Trottole cu carne
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare respectand timpul indicat pe eticheta.Strecurati-le . Curatati legumele si la taiati marunt, Taiati carne cubulete . Prajiti legumele usor , adugati carnea , sare , pasta ardei , boia ,rozmarin .Puneti apa cat sa acopere totul si fierbeti 30 min la...
Crap rumen
Crapul se curata de solzi si intestine, se spala [capul l-am pus deoparte pentru ciorba]. Increstati pestele pe ambele parti cu cutitul ,taieturi paralele la 1 cm distanta . Spalati-l cu otetul cu usturoi . Ungeti pestele cu ketchup , sarati , piparati si puneti la copt intr-o tava...
Piure de cartofi cu usturoi (de post)
Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert Se curata usturoiul si se pune peste cartofi . Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta...
Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)
Prepararea foilor: Se amesteca toate ingredientele pentru o foaie si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind mai mole decupati hartia de copt mai mare sa poata "captusi" si peretii laterali ai tavii. Nivelati aluatul si coaceti la cuptor pentru 15 minute. Foaia...
Salata calda cu mazare
Carnea de vita se taie fasii subtiri si inguste, se sareaza se unge cu ulei si se prepara la gratar . Mazarea calda se amesteca cu verdeata, otetul balsamic (doar acesta i-a permis nutrionista lui), restul de ulei, sare, ardei iute si rosioarele cherry taiate jumatati. La sfarsit...
Pastrav umplut
Pestele se curata [ se lasa capul ] . Se condimenteaza cu sare , piper si se da prin faina de malai . Se pune pastravul asezat pe burta intr-o tava . Ardeiul taiat cubulete , , jumatate legatura de patrunjel , coditele de ceapa , orezul , sare , piper si ciupercile scurse de lichid...
Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]
Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa . Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele . Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o scoateti cu o spumiera sau o sita deasa mica . Diluati smantana cu zeama de moare si o...
Salata de valeriana cu jambon si seminte
Spalati si curatati legumele . Scurgeti bine frunzulitele de valeriana Feliati ridichea , taiati fasii ardeiul . Caliti foarte usor jambonul in ulei . Amestecati toate ingredientele intr-un vas mare de salata . Serviti salata cu seminte de susan presarate deasupra ....
Tagliatelle cu spanac si scoici
Fierbeti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj . Curatati si spalati legumele . Intr-o tigaie adanca puneti uleiul , untul , ceapasi usturoiul tocate , ardeiul rosu taiat cuburi . Caliti usor si sarati putin . Adaugati scoicile , si lasati sa se patrunda 3-4 minute . Adaugati...
Floricele-aperitiv
Decongelati aluatul la temperatura camerei . Intindeti foia si cu ajutorul unei forme de biscuiti decupati ,, floricele '' Ungeti floricelele cu ou batut cu ajutorul unei pensule de silicon . Pe fiecare floricea se pune cate o felie de salam . Cu o forma mai mica decupati capacele ce le...
Salata "poloneza" cu rucola
Salata si ardeiul se spala . Ardeiul se taie rondele . Polonezul se taie rondele si se prajeste , amestecandu-se ,intr-o tigaie teflonata [ fara ulei ] pana devine crocant . Ouale se fierb moi si se curata cu atentie . Amestecati rucola cu ulei ,ardei , polonez . Codimentati cu...
Cartofi cu chorizo (la cuptor)
Cartofii se curata, se spala si se taie ca pentru cartofi prajiti. Puneti intr-o tava cartofii sarati, chorizo taiat feliute subtiri, condimentele si stropiti cu ulei. Dati la cuptor aproximativ 30 minute, pana devin rumeni. Serviti preparatul cald cu parmezan razuit deasupra si un mujdei...
"Tort" de mamaliga
Din faina de malai si sare faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta . Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele . Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de...
Ciorba de fasole verde (de post)
Curatati, spalati si taiati cubulete legumele proaspete [ceapa rosie, morcov, telina, ardei rosu, usturoi ]. Caliti-le in ulei 1-2 minute . Adaugati aproximativ 3 l apa si sarati . Cand morcovul este pe jumatate fiert se pune fasolea verde congelata si restul legumelor congelate care...
Fasole verde pentru congelat
Fasolea se spala, se curata si se taie bucati mai mici [se poate taia usor cu foarfeca]. Se fierbe fasolea doar pe jumatate in apa sarata, se strecoara si se lasa la racit. Se pune 1-2 ore la frigider . Ambalati fasolea in pungi "cu fermoar" cu inchidere zippo, adaugand si...
Varza calita cu paste tricolore [de post]
Pastele se fierb in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa . Varza taiata fideluta se sareaza si se caleste in ulei .Se da gust cu boia , piper si cimbru tocat . Amestecati pastele tricolore cu varza calita si serviti preparatul cald .
Platica crocanta
Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta . Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate pe oase si...
Ciorba acra cu galbiori
Curatati ceapa si usturoiul , le tocati si le caliti usor in ulei . Adaugati 2 l apa , galbiorii , jambonul taiat cubulete , soricul fasii si gogosarul marinat julien ,orez si sare . Dupa 20 min se amesteca separat oul , smantana si mustarul , se adauga treptat 200 ml zeama calduta...
Salata de valeriana cu oua
Fierbeti ouale , le curatati si le taiati in sferturi sau felii. Amestecati maioneza , iaurtul , mustarul , pasta de ardei , sare , ulei. Eu am dorit mai acrisor si am pus si zeama de lamaie . In sosul format amestecati usturoiul tocatsi cubulete de ardei rosu Kapia . Frunzele de...
Escalop de vacuta cu legume
Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[...