"Tort" de mamaliga

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2013 | 8290 vizualizari

 

Din ciclul nimic nu se pierde , totul se transforma''. Mamaliguta cu capete de branzeturi si carnat afumat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina malai
  • 500 gr carnat afumat
  • 500 gr branzeturi [telemea , burduf , cas ]
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 ceapa 1 pahar mare de iaurt sau smantana
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tort" de mamaliga:

Din faina de malai si sare  faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta .

Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele .

Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de mamaliga , carnaciori , branzeturi razuite si 2-3 linguri de smantana . Se continua pana se termina materialul de lucru .

Vasul se da la cuptor si se rumeneste pana cand se formeaza o crusta crocanta .

Se scoate vasul si se intoarce pe un platou. Se serveste decorat cu carnaciori, cas ras si smantana .Dupa pofta inimii se alatura gogonele murate, varza sau castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort" de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

25.01.2013, 21:03

ce bine si apetisant arata tortul tau

elucubratiiculinare 1

25.01.2013, 23:34

cine a fost sarbatorita/ul?

Cris2711 1

26.01.2013, 00:12

retete una si una astazi,bravo fetele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste de mamaliga cu ciuperci si bacon