Imi doream sa mananc un peste prajit crocant . Urmarind emisiunea "Tara pestelui" de pe Paprika am gasit solutia. Acum nu trebuie sa va mai sperie o platica mai micuta cu oase multe si subtiri. Eu ador platica care este "sora" de apa dulce a doradei, are cea mai dulce si delicioasa carne dintre toti suratii ei .
Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta .
Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate pe oase si apasati bine pana simtiti ca le frangeti. Acest procedeu se preteaza la platicile mici cu oase subtiri .
Stropiti pestele cu zeama de lamaie, sarati, piparati si dati prin faina alba de grau .
Prajiti in mult ulei incins. Serviti minunata platica crocanta si aurie cu lamaie si legume proaspete. Bineinteles pentru doritori si cu un mujdei bun
1
Procedeul de mai sus merge bine si la crap si caras.