Mama si fiu la dieta . Barbat flamand . Cu ce-i indulcim sufletul ? In amintirea vremurilor trecute de acum 20 si ceva de ani cand salamul era la mare putere , cu pilaf, cu cartofi , etc ., am preparat fasole scazuta boabe cu salam .Salamul fiind vanatoresc de cea mai buna calitate si din sursa sigura .
Fasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa . Adugati sare , foaia de dafin, piperul si cimbrisorul.
Curatati ceapa si o taiati cubulete . prajiti in ulei pana devine sticloasa , adaugati si salamul . Cand salamul este prajit semi-crocant dati culoare cu o lingurita de boia rosie de ardei .
Cand fasolea este fiarta amestecati cu prajeala cu salam .
Serviti mancarea de fasole asezonata cu verdeata si insotita de muraturi .
1
Bicarbonatul adaugat la ,, prima apa de fierbere'' la fasolea boabe, inmoaie coaja , grabind fierberea. Fasolea va fi mai bine tolerata nemaiprovocand balonare .
2
In timpul fierberii fasolei boabe verificati mereu nivelul apei .folositi o oala cu peretii grosi , neaderenta . Nu o lasati nesupravegheata . Va spune prieteneste ,, cineva '' :))) care a ars in tinerete 2 oale .