Softul Bucatarasului mi-a aruncat in seara aceasta in fata dintre retetele salvate la favorite ,, Ciorba cu usturoi '' de la Sidy care continea si galbiori . Imediat un clopotel [ ruginit:)] din memoria mea imi aminteste ca si eu am congelat ceva galbiori .M-am apucat de treaba si a iesit urmatoarea ciorbita . Multumesc Sidy . Multumesc Bucataras. Am fost salvati de a manca o anosta ciorba de varza programata :))).
Curatati ceapa si usturoiul , le tocati si le caliti usor in ulei .
Adaugati 2 l apa , galbiorii , jambonul taiat cubulete , soricul fasii si gogosarul marinat julien ,orez si sare .
Dupa 20 min se amesteca separat oul , smantana si mustarul , se adauga treptat 200 ml zeama calduta adica ,, se desface '' si se adauga peste ciorba la foc mic [ astfel nu vor aparea cocoloase ] .
Serviti ciorba asezonata cu piper si patrunjel verde .
1
Se prepara rapid .
2
Daca doriti mai acrisoara adugati putina zeama de la gogosarii marinati .
3
Este mai gustoasa dupa cateva ore cand gusturile s-au intrepatruns [ daca are timp ].