Am vazut pe undeva o imagine cu peste umplut . Reteta in turca sau uzbeka nu ,, pricepisi '' nimic . Asa ca am ,, brodat '' eu ceva pe baza imaginii. Sunt super-multumita de rezultat si am sa repet experienta .
Pestele se curata [ se lasa capul ] . Se condimenteaza cu sare , piper si se da prin faina de malai . Se pune pastravul asezat pe burta intr-o tava .
Ardeiul taiat cubulete , , jumatate legatura de patrunjel , coditele de ceapa , orezul , sare , piper si ciupercile scurse de lichid se amesteca .
Pastravul se incizeaza pe spate pornind de la cap pana aproape de coda . In buzunarul format se introduce amestecul de orez cu ciuperci .
Stropiti cu ulei si dati la cuptor 20-30 min. pana pestele este usor rumenit .
Smantana , ceialalta jumatate de legatura de patrunjel , sare, usturoiul si frunzele de spanac le mixati cu ajutorul unui blender vertical .
Serviti pestele cu sosul de smantana , decorat cu ingrediente folosite la preparare .
1
Pastravul se spala cu apa putin otet de 9% , obisnuit pentru a nu mai fi asa plin de substanta vascoasa ce-i este specifica .