Prazul se taie marunt .
Pestele se curata de piele si oase si se marunteste .
Se amesteca toate ingredientele usor si se pun la rece intr-un castron tapetat cu folie alimentara .
Se serveste pe pat de salata verde a doua zi sau dupa cateva ore .
Curatati si spalati si taiati cuburi legumele. Cred ca ar fi aratat mai aspectuos taiate fasii.
Caliti usor legumele in ulei .
Adugati 1.5 l apa, sos soia, restul condimentelor si ciupercile taiate felii subtiri .
La sfarsit se pune fideaua de la Rollton + pliculetul cu condimente...
Prajiti carnatul taiat rondele pana devine crocant .
Alaturat fierbeti tortellini in apa cu sare .
Peste carnati puneti pasta de rosii, amestecati si stingeti cu un polonic de apa in care au fiert pastele . Condimentati cu sare , usturoi , cimbru si busuioc.
Scoteti tortellini cu o...
Prajiti mini -cascavalul in ulei incins .
Scurgeti de apa conserva de porumb .
Amestecati porumbul , puiul , patrunjel sare , piper , maioneza si smantana.
Serviti salata de pui insotita de mini cascaval , ardei , rosii si salata verde .
Cartofii se spala , se fierb in apa cu sare , se curata cand sunt fierti , se taie felii.
Legumele se curata si se spala .
Ceapa , varza , gogosarul se taie fideluta , castravetii , ardeiul iute, ceapa verde ,felii. Toate se amesteca cu un ulei de calitate , sare si se acresc cu otet...
Tonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca .
Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului
Daca va pare prea moale amestecul mai puneti putin pesmet .
Lasati compozitia 30 min.la odihna in frigider .
Formati bilute din amestec...
Spalati bine sfecla si o fierbeti in apa 30 min .
Curatati sfecla si o taiati fasiii . Poate fi si razuita .
Amestecati sfecla cu restul ingredientelor .
Condimentati dupa dorinta marind sau micsorand cantitatea condimentelor .
Salaul curatat si spalat il taiati in rondele .
Amestecati ketchup , ghimbir , usturoi , busuioc , ulei , zeama de lamaie , piper si sare .
Cu aceasta pasta ungeti feliile de salau si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Coaceti la cuptor , foc mediu pana...
Margarina se scoate din frigider sa se inmoaie .
Tonul se scurge de saramura
Sfecla , ceapa si castravetele se taie foarte marunt ..
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul , adaugand uleiul la sfarsit .
Serviti pe tartine de paine integrala prajita , decorate dupa gust si...
Prazul si kapia spalate si taiate cubulete se prajesc usor 2-3 min in ulei .
Adaugati faina si amestecati , stingeti cu sucul de rosii .
Condimentati cu busuioc si chili , sarati .
Lasati sa dea un clocot [ maximum 10 min, daca e nevoie si sosul e prea gros , diluati cu putina apa ] .
Legumele se curata si se spala .
Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ].
Se pune burta la fiert impreuna cu legumele taiate in 4 l apa . Adugati sare , piper bobe , faia de dafin si ceapa rosie .
Lasati la fiert 30...
Varza se curata de primul strat de frunze care pot fi murdare sau vestede si se taie fideluta cu ajutorul robotului sau a unei razatori speciale .
Framantati varza cu sare si o lasati sa stea intr-un vas mare , acoperita pana a doua zi .
Curatati si feliati hreanul ....
Carnea tocata se amesteca cu sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite .
Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt .
Coceti la cuptor 45 min .
Simplu ca buna ziua !!!
Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati 3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.
Curatati si spalati legumele .
Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si...
Sunca taita fasii si ceapa verde taiata rondele se inabuse usor in ulei . Sarati condimentati + busuiocul [ eu am avut doar uscat] si turnati smantana amestecand .
In acelasi timp fierbeti tortellini in apa cu sare si o lingura de ulei conform indicatiilor de pe ambalaj .
Am servit totul in...
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.
Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .
Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca...
Pungutele cu orez se pun la fiert in apa cu sare .
Usturoiul curatat si taiat marunt se caleste in ulei .
Se adauga scoicile , smantana , rosiile tocate .
Se condimenteaza dupa preferinte cu usturoi granulat , piper , sare si ierburi provensale + capere .
Fierbeti...
Legumele se curata , se spala si se taie , rondele sau cuburi [ dupa preferinta si putinta ] .
Caliti legumele in ulei , adaugati si orezul si caliti in continuare pana devine sticlos .
Sarati , adaugati 500 ml apa .
Fierbeti la foc mic , sub capac 15 min ....
Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si fulgi de usturoi .
Se da prin faina alba, apoi prin amestecul de oua batute cu smantana si putina sare .
La sfarsit se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in ulei incins .
Se scot pe servet de hartie,...
Legumele curatate se feliaza dupa dorinta .
Se amesteca cu soa de soia , otet balsamic , coaja de lamaie razuita si zeama de lamaie .
Se adauga si conserva de calamar afumat in ulei .
Se serveste asezonata cu patrunjel verde si sare daca e nevoie .
Spalati si fierbeti in apa cu sare cartofii . Curatati cartofii de coaja si taiati rondele .
Ceapa curatata si taiata julien se caleste pana devine sticloasa impreuna cu sunca taiata fasiute .Sarati si turnati deasupra smantana si trageti vasul de pe foc .Dupa racire incorporati doua oua...
Cartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece .
Nectarinele se taie bucati si se pudreaza cu zahar .
Pesmetul se prajeste in unt , amestecandu-se sa nu se...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa si gogosarul se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se calesc usor in ulei .
Adaugati carnatul afumat taiat bucati si cartofii cuburi .Prajiti totul timp de 10 min . amestecand sa nu se arda [ la foc mic.].
Presarati boiauasi sarea ,...
Incingeti o tigaie teflonata cu putin ulei in ea .
Puneti sunca taiata cubulete si semintele de dovleac .
Deasupra aruncati ouale bine batute cu sare ,din loc in loc presarati branzica si patrunjel verde .
Serviti cu legumele preferate .
Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare .
Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe...
Fasolea verde se curata , se fierbe in apa cu sare .
Se lasa sa se raceasca .
Amestecati fasolea cu ulei , sare , piper , usturoi si coriandru verde .
La sfarsit adugati si smantana .
Decorati cu ardei Kapia .
Carnea de vitel se taie cuburi , se amesteca cu condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore .
Lasati si tepusele pentru frigarui la infoiat in apa [ astfel nu se vor arde pe gratar ]
Insirati pe frigarui , alternativ carnea , ceapa verde,felii de...
Pieptul de pui se taie cuburi se amesteca cu condimente, iaurt , ulei si se lasa la macerat minimum 2 ore la rece .
Se insira pe frigarui [ care au fost lasate intr-un vas cu apa 2 ore ] bucati de pui , ardei rosu , ardei galben , ciupercute, slaninuta si ceapa verde...
Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr .
Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si rozmarin verde .
Turnati si o cana de apa , acoperiti cu hartie de copt decupata dupa forma tavii...
Crapul curatat ,, spalat si portionat se prajeste pe pat de sare pe plita incinsa .
In 2 l apa fierbinte sep un taiati cuburi ardeii, ardeii iuti si rosiile coapte care au fost curatati de pelite , boabe de piper , otet de pe tarhon si foaia de...
Salata de hering afumat cu sfecla si praz
Prazul se taie marunt . Pestele se curata de piele si oase si se marunteste . Se amesteca toate ingredientele usor si se pun la rece intr-un castron tapetat cu folie alimentara . Se serveste pe pat de salata verde a doua zi sau dupa cateva ore .
Supa de ciuperci cu fideluta
Curatati si spalati si taiati cuburi legumele. Cred ca ar fi aratat mai aspectuos taiate fasii. Caliti usor legumele in ulei . Adugati 1.5 l apa, sos soia, restul condimentelor si ciupercile taiate felii subtiri . La sfarsit se pune fideaua de la Rollton + pliculetul cu condimente...
Tortellini ardelenesc
Prajiti carnatul taiat rondele pana devine crocant . Alaturat fierbeti tortellini in apa cu sare . Peste carnati puneti pasta de rosii, amestecati si stingeti cu un polonic de apa in care au fiert pastele . Condimentati cu sare , usturoi , cimbru si busuioc. Scoteti tortellini cu o...
Salata de pui cu mini cascaval pane
Prajiti mini -cascavalul in ulei incins . Scurgeti de apa conserva de porumb . Amestecati porumbul , puiul , patrunjel sare , piper , maioneza si smantana. Serviti salata de pui insotita de mini cascaval , ardei , rosii si salata verde .
Salata orientala (de post)
Cartofii se spala , se fierb in apa cu sare , se curata cand sunt fierti , se taie felii. Legumele se curata si se spala . Ceapa , varza , gogosarul se taie fideluta , castravetii , ardeiul iute, ceapa verde ,felii. Toate se amesteca cu un ulei de calitate , sare si se acresc cu otet...
Chiftelute de peste
Tonul se scurge de apa ,legumele se curata , se spala si se toaca . Amestecati toate ingredientele [mai putin malaiul si uleiul]cu ajutorul robotului Daca va pare prea moale amestecul mai puneti putin pesmet . Lasati compozitia 30 min.la odihna in frigider . Formati bilute din amestec...
Salata de sfecla rosie cu usturoi
Spalati bine sfecla si o fierbeti in apa 30 min . Curatati sfecla si o taiati fasiii . Poate fi si razuita . Amestecati sfecla cu restul ingredientelor . Condimentati dupa dorinta marind sau micsorand cantitatea condimentelor .
Salau cu ketchup si ghimbir
Salaul curatat si spalat il taiati in rondele . Amestecati ketchup , ghimbir , usturoi , busuioc , ulei , zeama de lamaie , piper si sare . Cu aceasta pasta ungeti feliile de salau si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Coaceti la cuptor , foc mediu pana...
Pasta de ton cu sfecla si catraveti murati
Margarina se scoate din frigider sa se inmoaie . Tonul se scurge de saramura Sfecla , ceapa si castravetele se taie foarte marunt .. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul , adaugand uleiul la sfarsit . Serviti pe tartine de paine integrala prajita , decorate dupa gust si...
Mazare cu chili si praz [ de post ]
Prazul si kapia spalate si taiate cubulete se prajesc usor 2-3 min in ulei . Adaugati faina si amestecati , stingeti cu sucul de rosii . Condimentati cu busuioc si chili , sarati . Lasati sa dea un clocot [ maximum 10 min, daca e nevoie si sosul e prea gros , diluati cu putina apa ] .
Ciorba de burta cu legume
Legumele se curata si se spala . Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ]. Se pune burta la fiert impreuna cu legumele taiate in 4 l apa . Adugati sare , piper bobe , faia de dafin si ceapa rosie . Lasati la fiert 30...
Varza murata fideluta la borcan
Varza se curata de primul strat de frunze care pot fi murdare sau vestede si se taie fideluta cu ajutorul robotului sau a unei razatori speciale . Framantati varza cu sare si o lasati sa stea intr-un vas mare , acoperita pana a doua zi . Curatati si feliati hreanul ....
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA
Carnea tocata se amesteca cu sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite . Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt . Coceti la cuptor 45 min . Simplu ca buna ziua !!!
Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)
Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati 3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi. Curatati si spalati legumele . Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si...
Tortellini cu sunca si busuioc
Sunca taita fasii si ceapa verde taiata rondele se inabuse usor in ulei . Sarati condimentati + busuiocul [ eu am avut doar uscat] si turnati smantana amestecand . In acelasi timp fierbeti tortellini in apa cu sare si o lingura de ulei conform indicatiilor de pe ambalaj . Am servit totul in...
Gogosari cu hrean (marinati la rece)
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8. Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie . Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca...
Scoici provensale cu smantana si orez
Pungutele cu orez se pun la fiert in apa cu sare . Usturoiul curatat si taiat marunt se caleste in ulei . Se adauga scoicile , smantana , rosiile tocate . Se condimenteaza dupa preferinte cu usturoi granulat , piper , sare si ierburi provensale + capere . Fierbeti...
Orez cu legume
Legumele se curata , se spala si se taie , rondele sau cuburi [ dupa preferinta si putinta ] . Caliti legumele in ulei , adaugati si orezul si caliti in continuare pana devine sticlos . Sarati , adaugati 500 ml apa . Fierbeti la foc mic , sub capac 15 min ....
Snitel crocant de curcan
Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si fulgi de usturoi . Se da prin faina alba, apoi prin amestecul de oua batute cu smantana si putina sare . La sfarsit se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in ulei incins . Se scot pe servet de hartie,...
Salata cu calamar afumat
Legumele curatate se feliaza dupa dorinta . Se amesteca cu soa de soia , otet balsamic , coaja de lamaie razuita si zeama de lamaie . Se adauga si conserva de calamar afumat in ulei . Se serveste asezonata cu patrunjel verde si sare daca e nevoie .
Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa si smantana
Spalati si fierbeti in apa cu sare cartofii . Curatati cartofii de coaja si taiati rondele . Ceapa curatata si taiata julien se caleste pana devine sticloasa impreuna cu sunca taiata fasiute .Sarati si turnati deasupra smantana si trageti vasul de pe foc .Dupa racire incorporati doua oua...
Galuste [gomboti ] cu nectarine
Cartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece . Nectarinele se taie bucati si se pudreaza cu zahar . Pesmetul se prajeste in unt , amestecandu-se sa nu se...
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Curatati si spalati legumele . Ceapa si gogosarul se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se calesc usor in ulei . Adaugati carnatul afumat taiat bucati si cartofii cuburi .Prajiti totul timp de 10 min . amestecand sa nu se arda [ la foc mic.]. Presarati boiauasi sarea ,...
Omleta lui Andrei
Incingeti o tigaie teflonata cu putin ulei in ea . Puneti sunca taiata cubulete si semintele de dovleac . Deasupra aruncati ouale bine batute cu sare ,din loc in loc presarati branzica si patrunjel verde . Serviti cu legumele preferate .
Sos de rosii pentru ciorbe
Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare . Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe...
Salata de fasole verde
Fasolea verde se curata , se fierbe in apa cu sare . Se lasa sa se raceasca . Amestecati fasolea cu ulei , sare , piper , usturoi si coriandru verde . La sfarsit adugati si smantana . Decorati cu ardei Kapia .
Frigarui de vitel
Carnea de vitel se taie cuburi , se amesteca cu condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore . Lasati si tepusele pentru frigarui la infoiat in apa [ astfel nu se vor arde pe gratar ] Insirati pe frigarui , alternativ carnea , ceapa verde,felii de...
Frigarui de pui
Pieptul de pui se taie cuburi se amesteca cu condimente, iaurt , ulei si se lasa la macerat minimum 2 ore la rece . Se insira pe frigarui [ care au fost lasate intr-un vas cu apa 2 ore ] bucati de pui , ardei rosu , ardei galben , ciupercute, slaninuta si ceapa verde...
Vitel la tava cu rozmarin si fettuccine
Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr . Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si rozmarin verde . Turnati si o cana de apa , acoperiti cu hartie de copt decupata dupa forma tavii...
Saramura de crap
Crapul curatat ,, spalat si portionat se prajeste pe pat de sare pe plita incinsa . In 2 l apa fierbinte sep un taiati cuburi ardeii, ardeii iuti si rosiile coapte care au fost curatati de pelite , boabe de piper , otet de pe tarhon si foaia de...