Ciorbita asta cu zeama de varza acra sau moare cum ii mai zicem pe aici este sora buna cu cea de burta . Daca vrei o ciorba de reveneala dupa un ,, efort '' considerabil , aceasta este cea mai potrivita . Credeti-ma , cei ,, vizati '' va vor fi recunoscatori !!!De obicei prajesc putin legumele si ceapa pentru a se pregati mai repede , dar de data aceasta am ales preparare mai ,, light''.:) doar prin fierbere . Tin minte de pe vremea bunicilor ca-i ziceam ,, Zeama de moare '' .
Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa .
Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele .
Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o scoateti cu o spumiera sau o sita deasa mica .
Diluati smantana cu zeama de moare si o adaugati peste legume si carnati .
Cine doreste mai picant poate pune si rondele de ardei iute .
Serviti ciorbita calda presarat cu verdeata , cimbru, marar, praz, patrunjel , dupa preferinte .
1
Se poate prepara si cu afumatura , sau cu carne de porc .
2
Nu este nevoie de sare . este suficienta cea din moare si carnat .