Supa de hribi (Грибная юшка)

de Ksenya in Mancaruri de post, 28 Mar 2014 | 11090 vizualizari

 

Aceasta reteta am adus-o din Bukovel cand am fost la ski,este o reteta traditionala ucraineasca.In toate restaurantele pana si pe partie se poate servi aceasta supa.
Este ideala pentru cei care tin post .

 

INGREDIENTE

  • 150 g hribi uscati sau 500 g hribi proaspeti sau congelati (eu am avut congelati)
  • 1 morcov
  • 1 pastrnac
  • o radacina de patrunjel
  • un varf de cutit piper
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 l supa de legume sau apa
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 100 g taitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de hribi (Грибная юшка):

Ceapa se toaca si se caleste cu uleiul adaugand un pic de sare,turnam putina apa (jumatate de cescuta) si lasam sa inabuse ,adaugam legumele date prin razatoare si iar inabusim la foc mic cca 10 min

Hribii ii spalam si tocam mai grosier,adaugam peste legumele inabusite,apoi adaugam si supa de legume /apa,lasam sa fiarba 15 min,dupa care adaugam taiteii,mai lasam 3-4 minute,stingem flacara si adaugam la sfarsit foia de dafin si piperul si potrivim de sare.Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Pentru ai da o savoare aparte se poate adauga si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de hribi (Грибная юшка)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

deyutzky 1

29.03.2014, 13:23

mmm ce bine arata!!

mihaelar63 1

25.04.2016, 17:33

Ce deliciu Eu acum o vad :"> Merge la favorite !!!

navidad_2017 1

03.10.2017, 23:55

O bunatate e supa asta! Am facut-o de 2 ori: o data numai cu hribi (congelati si importati din Bielorus) si o data cu ciuperci amestecate de padure, proaspat culese. Desi la varianta "numai hribi", ne-a facut tata si "pampushki", varianta "amestec proaspat" ne-a parut mult mai savuroasa... Bine-nteles ca ambele cu "smetanocika"... miaaaam!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de chiftelute de cartofi de post, din doar 5 ingrediente!