Se fierb pastele in apa cu multa sare , respectand instructiunile de fierbere .Se scurg.
Se topeste untul impreuna cu uleiul si usturoiul feliat .
Adugati pieptul de pui taiat fasii inguste .Condimentati cu sare , piper , busuioc si oregano .
Cand pieptul de pui este patruns se...
Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .
Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .
Curatati , spalati si rupeti fasolea verde in bucati . de 2-3 cm.
Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja ....
Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs .
Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei .
Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat...
Intr-o oala mare puneti 2 l apa si sare .
Cand aceasta fierbe adugati pastele , amestecand, sa nu se prinda .
Fierbeti respectand instructiunile si le scurgeti de apa .
Spalati si feliati usturoiul
Intr-un Wok mare prajiti in ulei pana devin crocanti carnatii .
Adugati...
Socata reteta bunicii
Intr-un pet de 5 l am pus toate ingredientele .Era indicat un borcan de sticla , dar nu am gasit .
Am agitat bine recipientul sa se amestece .
Am lasat amestecul sa stea la soare .Zilnic se agita .
Dupa 2-3 zile cand incepe sa se albeasca lichidul ,se...
Amestecati toate ingredientele mai putin susanul .
Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore]
Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite.
In fiecare bucata de Kofta infingeti o tepusa de lemn .
Unele dintre Kofta le-am dat prin seminte de...
Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide .
Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul.
Incorporati uleiul treptat .
La sfarsit adugati faina alba si amestecati pana obtineti un aluat semi-lichid de consistenta unei smantani mai subtiri .
In...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa si patrunjelul se toaca marunt,usturoiul se feliaza .
Ardeiul rosu se taie fasii inguste [julien].
Intr-un woc incapator se topeste untul in ulei si se adauga fructele de mare , scoicile si mazarea .
Adaugati si ardeiul ,...
Se pune mazarea la fiert 10-minute si se scurge de apa .Se lasa la racit .
Oulae fierte se curata si se racesc .
Taiati marunt cubulete , carnea aleasa de pe oase , castravetii murati.
Intr-un bol incapator omogenizati maioneza , mustarul , sare si piper .
Adugati...
Feliati carnea de vacuta .
Bateti carnea bine sa se subtieze .Sarati si piparati .
Dati felia de carne usor prin faina alba , scuturati surplusul si prajiti in ulei incins pe ambele parti , nu prea mult, pana incepe sa devina usor maronie .
Separat caliti ciupercile scurse de apa in unt...
Ciupercile se curata de codite si se spala . Se sareaza .
Se feliaza casul , carnaciorii ardeiul si ceapa verde .
Se aseaza in fiecare ciupercuta cas, verdeata, ardei si carnat .
Se stropesc cu putin ulei de masline
In prima faza se pregatesc 10 min . sub capac ....
Curatati si spalati legumele .
Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete .
Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele.
Feliati baconul afumat .
Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa .
Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta .
Dupa 10 minute...
Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai groase .
Caciulia de usturoi se curata de mustati si primul strat de foi, se spala si se taie in doua .
Se pune la fiert in bere+apa , costele,piperul ,ceapa,usturoiul,foaia de dafin,sarea .
Cand carnea este fiarta se scurge si se unge cu un...
Carnea de vitel se feliaza in bucati de 1-2 cm grosime /5 cm/5 cm.
Puneti bucatile de vitel in marinata cateva ore .
Frigaruile din lemn le lasati sa stea in apa . Astfel in timpul prajirii la gratar ele nu se vor mai arde .
Feliati si sarati legumele.
Feliati carnatii si slaninuta ....
Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj .
Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara , scortisoara , sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat .
Se tapeteaza o...
Carnea de vacuta se feliaza si se pune intr-o tava teflonata .
Morcovii si usturoiul,se curata,se spala,se feliaza si se aseaza deasupra carnii.
Se adauga foaia de dafin , condimentele , vinul, uleiul si sarea .
Se da tava la cuptor o ora pana carnea este patrunsa si usor...
Intr-o tava yena puneti o coala mare de hartie de copt .
Asezati rondelele de salau taiate . Stropiti-le cu otet de orez si ulei de masline .
Presarati pe deasupra cimbrisor si sare
Pe fiecare rondea de peste puneti praz tanar verde , o feliuta de mozzarela si rosie cherry....
Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .
Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .
Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .
Se aseaza...
Capul de miel se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare .
Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa .
Legumele se curata si se spala .
Verdeturile se toaca .
Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate...
Osul se opareste cu apa clocotita
Se curata si se spala legumele .
Se pune osul la fiert cu morcovul taiat cubulete .Sarati .
Cand morcovul este fiert se adauga ardeiul si cartoful tot cubulete taiate .
Imediat dupa asta se pune orezul ,piperul si foaia de dafin...
Varza aolba si varza rosie se taie fideluta si se amesteca cu sare .
Morcovul se curata , se spala si se taie fasii cu ajutorul curatatorului de legume .
Se amesteca varza cu morcovul si cu restul ingredientelor .
Delicioasa salata !!!
Am fiert pastele in apa cu sare respectand instructiunile de preparare de pe punga .
Am curatat de membrana si am feliat salamul.
Am prajit salamul pana a devenit crocant . In acest moment am pus rosiile taiate cuburi, usturoiul , ceapa verde si condimentele .Am lasat doar cat...
Am folosit masina de paine sa framant aluatul.
Am pus intai in cuva apa , drojdia , sare, zahar si apoi faina .
Cat timp aluatul a fost la framantat am pus la fiert cartofii spalati in cu coaja in apa cu sare .
Cand cartofii sunt fierti se scurg de apa si se curata ....
Puneti 2-3 l apa la fiert cu sare , ulei si crenguta de cimbru ..
Curatati spalati si tocati marunt ceapa,usturoiul , morcovul si cartoful . puneti la fiert .
Cand morcovul este patruns adugati broccoli, suc de rosii si fulgii de chili .
Gata !!!Simplu si rapid !!!
Curatati ciupercile de pelite .
Pudrati-le cu sare si pudra de nucsoara .
Curatati si spalati legumele .
Feliati salamul , ceapa si ardeiul . Bateti spuma ouale cu putina sare si faina alba .
Asezati ciupercile intr-o tava non-aderenta . In fiecare palariuta...
Portionati carnea de miel si prajiti in ulei pana se rumeneste .Sarati .
Adaugati pasta de ardei , ardeiul rosu maruntit si amestecati .
Adugati faina alaba si boiaua, tarhonul , amestecand in continuare .
Turnati laptele ,amestecati si lasati la foc mic pana se patrunde...
Am spalat bine cartofii .
I-am pus la fiert in apa sarata cu crengute de tarhon .
I-am fiert mai tari , i-am scurs de apa si curatat .
Am taiat cartofii rondele intr-o tava pusa pe gratar . Am adugat rosiile deshidratate si i-am prajit usor .
Am adugat un ardei rosu gras taiat...
Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie .
Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt .
Dati in clocot 1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la...
Somonul afumat se toaca marunt si se amesteca cu conserva de ton ,, margarina , usturoi tocat , ardei rosu tocat , marar tocat, piper , zeama si coaja razuita de la o jumatate de lamaie .
Pentru ca mi-a parut ca compozitia "lasa" apa, am omogenizat amestecul cu ajutorul a...
Salaul curatat,spalat si portionat se da cateva ore la marinat la rece in frigider.
Salaul se trece prin faina de malai si se prajeste in ulei incins.
Pestele prajit se scoate pe servetele de hartie .
Inelele de calamar se prajesc in ulei incins .
La fel se scot pe servetele pentru a...
Paste gratinate cu pui
Se fierb pastele in apa cu multa sare , respectand instructiunile de fierbere .Se scurg. Se topeste untul impreuna cu uleiul si usturoiul feliat . Adugati pieptul de pui taiat fasii inguste .Condimentati cu sare , piper , busuioc si oregano . Cand pieptul de pui este patruns se...
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel
Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta . Curatati , spalati si rupeti fasolea verde in bucati . de 2-3 cm. Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja ....
Zucchini parmigiana
Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs . Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei . Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat...
Tortellini cu ciuperci si carnaciori
Intr-o oala mare puneti 2 l apa si sare . Cand aceasta fierbe adugati pastele , amestecand, sa nu se prinda . Fierbeti respectand instructiunile si le scurgeti de apa . Spalati si feliati usturoiul Intr-un Wok mare prajiti in ulei pana devin crocanti carnatii . Adugati...
Socata reteta bunicii, cu scortisoara
Socata reteta bunicii Intr-un pet de 5 l am pus toate ingredientele .Era indicat un borcan de sticla , dar nu am gasit . Am agitat bine recipientul sa se amestece . Am lasat amestecul sa stea la soare .Zilnic se agita . Dupa 2-3 zile cand incepe sa se albeasca lichidul ,se...
Kofta Kebabs
Amestecati toate ingredientele mai putin susanul . Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore] Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite. In fiecare bucata de Kofta infingeti o tepusa de lemn . Unele dintre Kofta le-am dat prin seminte de...
Clatite cu lapte acru si ghimbir
Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide . Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul. Incorporati uleiul treptat . La sfarsit adugati faina alba si amestecati pana obtineti un aluat semi-lichid de consistenta unei smantani mai subtiri . In...
Fructe de mare cu orez si mazare
Curatati si spalati legumele . Ceapa si patrunjelul se toaca marunt,usturoiul se feliaza . Ardeiul rosu se taie fasii inguste [julien]. Intr-un woc incapator se topeste untul in ulei si se adauga fructele de mare , scoicile si mazarea . Adaugati si ardeiul ,...
Salata de boeuf cu carne de cocos
Se pune mazarea la fiert 10-minute si se scurge de apa .Se lasa la racit . Oulae fierte se curata si se racesc . Taiati marunt cubulete , carnea aleasa de pe oase , castravetii murati. Intr-un bol incapator omogenizati maioneza , mustarul , sare si piper . Adugati...
Escalop voievodal
Feliati carnea de vacuta . Bateti carnea bine sa se subtieze .Sarati si piparati . Dati felia de carne usor prin faina alba , scuturati surplusul si prajiti in ulei incins pe ambele parti , nu prea mult, pana incepe sa devina usor maronie . Separat caliti ciupercile scurse de apa in unt...
Ciuperci umplute la tigaie
Ciupercile se curata de codite si se spala . Se sareaza . Se feliaza casul , carnaciorii ardeiul si ceapa verde . Se aseaza in fiecare ciupercuta cas, verdeata, ardei si carnat . Se stropesc cu putin ulei de masline In prima faza se pregatesc 10 min . sub capac ....
Ciorba de varza noua cu bacon afumat
Curatati si spalati legumele . Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete . Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele. Feliati baconul afumat . Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa . Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta . Dupa 10 minute...
Coaste de vita dulci-picante
Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai groase . Caciulia de usturoi se curata de mustati si primul strat de foi, se spala si se taie in doua . Se pune la fiert in bere+apa , costele,piperul ,ceapa,usturoiul,foaia de dafin,sarea . Cand carnea este fiarta se scurge si se unge cu un...
Frigarui cu carnati si vitel
Carnea de vitel se feliaza in bucati de 1-2 cm grosime /5 cm/5 cm. Puneti bucatile de vitel in marinata cateva ore . Frigaruile din lemn le lasati sa stea in apa . Astfel in timpul prajirii la gratar ele nu se vor mai arde . Feliati si sarati legumele. Feliati carnatii si slaninuta ....
Gratin cu chiftelute de curcan si eierspatzle
Se fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj . Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara , scortisoara , sare. Amestecati si trageti de pe foc imediat ce casul s-a incorporat . Se tapeteaza o...
Friptura de vacuta
Carnea de vacuta se feliaza si se pune intr-o tava teflonata . Morcovii si usturoiul,se curata,se spala,se feliaza si se aseaza deasupra carnii. Se adauga foaia de dafin , condimentele , vinul, uleiul si sarea . Se da tava la cuptor o ora pana carnea este patrunsa si usor...
Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor
Intr-o tava yena puneti o coala mare de hartie de copt . Asezati rondelele de salau taiate . Stropiti-le cu otet de orez si ulei de masline . Presarati pe deasupra cimbrisor si sare Pe fiecare rondea de peste puneti praz tanar verde , o feliuta de mozzarela si rosie cherry....
Miel in stil turcesc
Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao . Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi . Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza . Se aseaza...
Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-
Capul de miel se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare . Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa . Legumele se curata si se spala . Verdeturile se toaca . Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate...
Ciorba acra cu leurda si smantana
Osul se opareste cu apa clocotita Se curata si se spala legumele . Se pune osul la fiert cu morcovul taiat cubulete .Sarati . Cand morcovul este fiert se adauga ardeiul si cartoful tot cubulete taiate . Imediat dupa asta se pune orezul ,piperul si foaia de dafin...
Salata cu varza si morcov
Varza aolba si varza rosie se taie fideluta si se amesteca cu sare . Morcovul se curata , se spala si se taie fasii cu ajutorul curatatorului de legume . Se amesteca varza cu morcovul si cu restul ingredientelor . Delicioasa salata !!!
Paste foi de masline cu salam
Am fiert pastele in apa cu sare respectand instructiunile de preparare de pe punga . Am curatat de membrana si am feliat salamul. Am prajit salamul pana a devenit crocant . In acest moment am pus rosiile taiate cuburi, usturoiul , ceapa verde si condimentele .Am lasat doar cat...
Palanet cu cartofi pe foaie de varza
Am folosit masina de paine sa framant aluatul. Am pus intai in cuva apa , drojdia , sare, zahar si apoi faina . Cat timp aluatul a fost la framantat am pus la fiert cartofii spalati in cu coaja in apa cu sare . Cand cartofii sunt fierti se scurg de apa si se curata ....
Ciorba cu broccoli si cartofi
Puneti 2-3 l apa la fiert cu sare , ulei si crenguta de cimbru .. Curatati spalati si tocati marunt ceapa,usturoiul , morcovul si cartoful . puneti la fiert . Cand morcovul este patruns adugati broccoli, suc de rosii si fulgii de chili . Gata !!!Simplu si rapid !!!
Ciuperci umplute la cuptor -2-
Curatati ciupercile de pelite . Pudrati-le cu sare si pudra de nucsoara . Curatati si spalati legumele . Feliati salamul , ceapa si ardeiul . Bateti spuma ouale cu putina sare si faina alba . Asezati ciupercile intr-o tava non-aderenta . In fiecare palariuta...
Tocanita papricata de miel
Portionati carnea de miel si prajiti in ulei pana se rumeneste .Sarati . Adaugati pasta de ardei , ardeiul rosu maruntit si amestecati . Adugati faina alaba si boiaua, tarhonul , amestecand in continuare . Turnati laptele ,amestecati si lasati la foc mic pana se patrunde...
Cartofi cu tarhon si rosii deshidratate
Am spalat bine cartofii . I-am pus la fiert in apa sarata cu crengute de tarhon . I-am fiert mai tari , i-am scurs de apa si curatat . Am taiat cartofii rondele intr-o tava pusa pe gratar . Am adugat rosiile deshidratate si i-am prajit usor . Am adugat un ardei rosu gras taiat...
Saramura de peste -2-
Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie . Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt . Dati in clocot 1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la...
Pasta de ton cu somon afumat
Somonul afumat se toaca marunt si se amesteca cu conserva de ton ,, margarina , usturoi tocat , ardei rosu tocat , marar tocat, piper , zeama si coaja razuita de la o jumatate de lamaie . Pentru ca mi-a parut ca compozitia "lasa" apa, am omogenizat amestecul cu ajutorul a...
Platou cu salau, surimi si calamari
Salaul curatat,spalat si portionat se da cateva ore la marinat la rece in frigider. Salaul se trece prin faina de malai si se prajeste in ulei incins. Pestele prajit se scoate pe servetele de hartie . Inelele de calamar se prajesc in ulei incins . La fel se scot pe servetele pentru a...