Kofta Kebabs sunt chiftele aromate cu ierburi aromate ,pe bat si prajite la gratar . Sunt foarte populare in Orient unde in special se foloseste carne de miel . Exista o multitudine de variante . Kofta Kebabs se servesc cu salate de cruditati si /sau sosuri racoritoare cu iaurt . Am preparat aceste ,, chiftele pe bat '' pentru invitatii mei speciali Danut si Andrei , baietii colegei mele . Cand am copii in vizita ma stradui sa le prepar ceva pe plac, ceva mai altfel .
+ tepuse de lemn [ mai scurte-10 cm]
Amestecati toate ingredientele mai putin susanul .
Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore]
Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite.
In fiecare bucata de Kofta infingeti o tepusa de lemn .
Unele dintre Kofta le-am dat prin seminte de susan , pentru diversitate .
Asezati frigaruile pe o tava , daca le suprapuneti ,folositi ca strat despartitor o bucata de foaie de4 copt din hartie [ ca sa nu se lipeasca].
Dati la rece pana in momentul frigerii.
Frigeti Kofta Kebabs la gratar si serviti-le cu salata de cruditati sau sosuri pe baza de iaurt .
1
Daca aveti copii la masa nu folositi ingrediente prea picante nici carne prea grasa .
2
In loc de seminte de susan puteti folosi fistic zdrobit .