Kofta Kebabs

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2014 | 6110 vizualizari

 

Kofta Kebabs sunt chiftele aromate cu ierburi aromate ,pe bat si prajite la gratar . Sunt foarte populare in Orient unde in special se foloseste carne de miel . Exista o multitudine de variante . Kofta Kebabs se servesc cu salate de cruditati si /sau sosuri racoritoare cu iaurt . Am preparat aceste ,, chiftele pe bat '' pentru invitatii mei speciali Danut si Andrei , baietii colegei mele . Cand am copii in vizita ma stradui sa le prepar ceva pe plac, ceva mai altfel .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita
  • 500 gr carne porc
  • 200 gr cas gratinabil razuit
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 linguri menta verde tocata
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • seminte susan

+ tepuse de lemn [ mai scurte-10 cm]

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kofta Kebabs:

Amestecati toate ingredientele mai putin susanul .

Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore]

Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite.

In fiecare bucata de Kofta infingeti o tepusa de lemn .

Unele dintre Kofta le-am dat prin seminte de susan , pentru diversitate .

Asezati frigaruile pe o tava , daca le suprapuneti ,folositi ca strat despartitor o bucata de foaie de4 copt din hartie [ ca sa nu se lipeasca].

Dati la rece pana in momentul frigerii.

Frigeti Kofta Kebabs la gratar si serviti-le cu salata de cruditati sau sosuri pe baza de iaurt .

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa nu folositi ingrediente prea picante nici carne prea grasa .

2

In loc de seminte de susan puteti folosi fistic zdrobit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kofta Kebabs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

07.06.2014, 16:58

Angelina precis vor fi pe placul surioarei tale

mihaelar63 1

07.06.2014, 16:59

Anca_rm te astept cu drag

mihaelar63 1

07.06.2014, 16:59

Merisor , pana unde sa fug ? Pana la PItesti )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez salbatic cu cascaval