Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .
Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .
Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.
Cu ajutorul unei scobitori fixati gura...
Curatati si spalati legumele .
Iaurtul se amesteca cu ulei , zeama de lamaie , coaja razuita de lamaie si sare .
Taiati cubulete castravetele si ardeii, tocati usturoiul .
Amestecati legumele taiate cu sosul de iaurt si cu patrunjel verde .
Decorati sosul presarand fulgi de chilli ,...
Curatati si spalati pestele . Taiati-l rondele .
Morunul se sareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu praf de ghimbir si lemongrass uscat .
Jumatate din cantitate am dat fiecare bucata prin faian de malai si am prajit in baie de ulei fierbinte .
Ceialalta jumatate...
Curatati , spalati si rupeti marunt fasolea .
Puneti la fiert fasolea in apa sarata cu tulpinile de la patrunjelul verde .
Cand este fiarta fasolea o scurgeti si o puneti intr-un bol mare .
Curatati , spalati si taiati cuburi ardeiul rosu . Tocati patrunjelul verde .
Amstecati fasolea...
Tineti inima in apa rece ca sa se traga sangele din ea.
Spalati ceapa si patrunjelul
Portionati inima felii si o puneti la prajit intr-o tigaie mare .
Adugati ceapa taiata marunt si carnatul chorizo .Adaugati vinul .
Cand inima este fiarta dati putina culoare cu boia si curcuma...
Carnea taiata cuburi mai mari se pune in ceaun la prajit
Cand a scazut tot lichidul lasat de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete .Sarati.
Adaugati pasta de rosii , boiaua si pasta de ardei . Amestecati si puneti apa cat sa acopere carnea ....
Curatati si spalati legumele .
Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi .
In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi si piperul boabe .
Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta .
Intr-un...
Curatati ceapa rosie .
Una o tocati marunt si o adugati in salata . Cealalta o taiati rondele si o folositi la decorat
Curatati macroul afumat de piele si de oase .
Sfecla rosie fiarta se razuieste si se amesteca cu sare ,otet si chimen .
Amestecati sfecla , ceapa tocata , pestele...
Se pun la fiert in apa cu sare pastele. Respectati timpul de fierbere indicat .
Curatati si spalati legumele .
Taiati ardeiul , ceapa si usturoiul marunt .
Caliti cuburile de bacon in ulei pana devin crocante .
Adugati ardeiul , ceapa si usturoiul si prajiti usor...
Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri .
Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt .
Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma .
Pentru blat mixati ouale cu...
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu .
Puneti carnea intr-un bol mare .
Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea .
Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute .
Amestecati pana obtineti o pasta omogena .
Formati chiftele...
Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .
Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .
Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .
Inttr-o tigaie incapatoare...
Coceti vinetele si ardeiul rosu . curatati-le .
Tocati vinetele marunt si ardeiul taiati cubulete .
Introduceti toate ingredientele intr-un bol incapator si mixati adugand uleiul treptat .
Dati salata la rece si serviti cu legumele preferate .
Eu am preferat salata mai acrisoara ca in...
Spalati si portionati costita de miel .
Puneti la fiert cu un pahar de apa si putin ulei costita , ceapa tocata marunt , menta si chili . Sarati .
Fierbeti carnea inabusit la foc mic sub capac .
In acelasi timp puneti la fiert in apa sarata cartofii in coaja .
Cand...
Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .
Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei minimum 30 minute .
ATENTIE: NU SARATI ....
Fierbeti osul de vitel 5 minute si aruncati apa .
Curatati si spalati legumele .
Feliati morcovii , tocati ceapa , ardeiul, rosiile, cimbrul verde si tijele de telina .
Curatati si spalati fasolea , rupeti in bucati de 2-3 cm .
Puneti la fiert 3 l apa si fierbeti osul cu morcovi...
Fierbeti in apa cu multa sare pastele respectand instructiunile de pe eticheta. Scurgeti pastele de apa .
Feliati carnatul. Intr-o tigaie mare puneti uleiul si prajiti crocant rondelele de carnat. Rasturnati pastele peste carnati. Presarati cu branza de oaie. Amestecati pana branza incepe sa...
Curatati si spalati legumele .
Intr-o oala cu 2 l apa puneti la fiert morcovul taiat rondele .
In acelasi timp adugati radacina de patrunjel taiata rondele cat si tulpina+ frunzele tocate .
Sarati . Taiati ceapa cubulete si dovlecelul cuburi . Puneti la fiert .
Dupa 20 min incercati...
Puiul se curata si se portioneaza .
Cepele se curata si se toaca marunt .
Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati .
Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute .
Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina .
Amestecati totul si...
Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne .
Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru .
Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica .
Puneti...
Spalati si curatati legumele .
Taiati morcovii sfecla si patrunjelul cuburi si puneti la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Sarati .Adaugati si fasolea verde .
Cand acestea sunt aproape fierte puneti brocolii desfacut buchetele , dovlecelul rondele , rosiile cuburi , ceapa tocata si pestele ....
Coaceti vinetele . Curatati de pelite si tocati-le nu foarte marunt .
Dovlecelul curatat se taie cubulete si se fierbe in apa cu putina sare .
Dupa fiert scurgeti dovlecelul si-l lasati sa se raceasca .
Rosiile se taie cubulete . Ceapa se taie marunt .
Amestecati...
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in ulei de masline si usturoi maruntit pana capata crusta .
Adaugati ciupercile curatate , spalate si feliate .
Amestecati si puneti rosiile pasate . Presarati cu oregano .Sarati.
Lasati la fiert 30 minute Adugati putina apa...
Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece .
Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt .
Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei .
Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara .
Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se...
Dovlecelul se curata, se feliaza , se sareaza , se presara cu oregano si faina alba .
Prajiti dovlecelul[ intr-o tigaie mare tip Wok ] pe ambele parti .
Reduceti intensitatea prajirii la jumatate .
Puneti peste dovlecel casul taiat marunt ouale batute spuma cu sare ....
Curatati si spalati legumele si ciupercile .
Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute . Morcovul se taie fasii .
Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia de dafin puneti aceste legume la fiert .
Galbiorii prea mari se feliaza .
Cand cartofii si...
Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare .
Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca .
Imediat se pune pasta de rosii , cea de...
Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute .
Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu...
Salaul se curata , se spala si se feliaza bucati .
Sarati si piparati pestele .
Se sparg doua oua care se bat bine cu lapte , sare si cimbrisor tocat.
Pestele se da prin faina alba . Scuturati bine de surplusul de faina .
Salaul se trece prin oul batut si se prajeste in ulei incins pe...
Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .
Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .
Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .
Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .
Asezonati...
Polpo alla Luciana
Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine . Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati . Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei. Cu ajutorul unei scobitori fixati gura...
Sos de iaurt
Curatati si spalati legumele . Iaurtul se amesteca cu ulei , zeama de lamaie , coaja razuita de lamaie si sare . Taiati cubulete castravetele si ardeii, tocati usturoiul . Amestecati legumele taiate cu sosul de iaurt si cu patrunjel verde . Decorati sosul presarand fulgi de chilli ,...
Morun prajit asortat
Curatati si spalati pestele . Taiati-l rondele . Morunul se sareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu praf de ghimbir si lemongrass uscat . Jumatate din cantitate am dat fiecare bucata prin faian de malai si am prajit in baie de ulei fierbinte . Ceialalta jumatate...
Salata de fasole galbena cu iaurt
Curatati , spalati si rupeti marunt fasolea . Puneti la fiert fasolea in apa sarata cu tulpinile de la patrunjelul verde . Cand este fiarta fasolea o scurgeti si o puneti intr-un bol mare . Curatati , spalati si taiati cuburi ardeiul rosu . Tocati patrunjelul verde . Amstecati fasolea...
Sote de inima cu chorizo
Tineti inima in apa rece ca sa se traga sangele din ea. Spalati ceapa si patrunjelul Portionati inima felii si o puneti la prajit intr-o tigaie mare . Adugati ceapa taiata marunt si carnatul chorizo .Adaugati vinul . Cand inima este fiarta dati putina culoare cu boia si curcuma...
Tocanita cu carne si cartofi - la ceaun
Carnea taiata cuburi mai mari se pune in ceaun la prajit Cand a scazut tot lichidul lasat de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete .Sarati. Adaugati pasta de rosii , boiaua si pasta de ardei . Amestecati si puneti apa cat sa acopere carnea ....
Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !
Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi . In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi si piperul boabe . Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta . Intr-un...
Salata cu macrou afumat , sfecla si nuci
Curatati ceapa rosie . Una o tocati marunt si o adugati in salata . Cealalta o taiati rondele si o folositi la decorat Curatati macroul afumat de piele si de oase . Sfecla rosie fiarta se razuieste si se amesteca cu sare ,otet si chimen . Amestecati sfecla , ceapa tocata , pestele...
Tortellini cu sos de branza de vaca
Se pun la fiert in apa cu sare pastele. Respectati timpul de fierbere indicat . Curatati si spalati legumele . Taiati ardeiul , ceapa si usturoiul marunt . Caliti cuburile de bacon in ulei pana devin crocante . Adugati ardeiul , ceapa si usturoiul si prajiti usor...
Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare
Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri . Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt . Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma . Pentru blat mixati ouale cu...
Chiftea uriasa a la Mihaela
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa si ardeiul rosu . Puneti carnea intr-un bol mare . Spargeti fiecare ou separat pentru a putea verifica prospetimea . Peste carne presarati toate ingredientele plus ouale batute . Amestecati pana obtineti o pasta omogena . Formati chiftele...
Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi
Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte . Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano . Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori . Inttr-o tigaie incapatoare...
Melitzanosalata- vinete in stil grecesc
Coceti vinetele si ardeiul rosu . curatati-le . Tocati vinetele marunt si ardeiul taiati cubulete . Introduceti toate ingredientele intr-un bol incapator si mixati adugand uleiul treptat . Dati salata la rece si serviti cu legumele preferate . Eu am preferat salata mai acrisoara ca in...
Costita de miel cu cartofi - a la Nigella
Spalati si portionati costita de miel . Puneti la fiert cu un pahar de apa si putin ulei costita , ceapa tocata marunt , menta si chili . Sarati . Fierbeti carnea inabusit la foc mic sub capac . In acelasi timp puneti la fiert in apa sarata cartofii in coaja . Cand...
Muschiulet de vita la tigaie
Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii . Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei minimum 30 minute . ATENTIE: NU SARATI ....
Ciorba de fasole galbena cu os de vitel
Fierbeti osul de vitel 5 minute si aruncati apa . Curatati si spalati legumele . Feliati morcovii , tocati ceapa , ardeiul, rosiile, cimbrul verde si tijele de telina . Curatati si spalati fasolea , rupeti in bucati de 2-3 cm . Puneti la fiert 3 l apa si fierbeti osul cu morcovi...
Pappardelle cu carnati
Fierbeti in apa cu multa sare pastele respectand instructiunile de pe eticheta. Scurgeti pastele de apa . Feliati carnatul. Intr-o tigaie mare puneti uleiul si prajiti crocant rondelele de carnat. Rasturnati pastele peste carnati. Presarati cu branza de oaie. Amestecati pana branza incepe sa...
Supa cu zucchini si busuioc
Curatati si spalati legumele . Intr-o oala cu 2 l apa puneti la fiert morcovul taiat rondele . In acelasi timp adugati radacina de patrunjel taiata rondele cat si tulpina+ frunzele tocate . Sarati . Taiati ceapa cubulete si dovlecelul cuburi . Puneti la fiert . Dupa 20 min incercati...
Pui picant cu hribi si busuioc
Puiul se curata si se portioneaza . Cepele se curata si se toaca marunt . Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati . Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute . Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina . Amestecati totul si...
Friptura de rata la cuptor
Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne . Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru . Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica . Puneti...
Ciorba de salau cu legume
Spalati si curatati legumele . Taiati morcovii sfecla si patrunjelul cuburi si puneti la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Sarati .Adaugati si fasolea verde . Cand acestea sunt aproape fierte puneti brocolii desfacut buchetele , dovlecelul rondele , rosiile cuburi , ceapa tocata si pestele ....
Salata de vinete cu dovlecei si rosii
Coaceti vinetele . Curatati de pelite si tocati-le nu foarte marunt . Dovlecelul curatat se taie cubulete si se fierbe in apa cu putina sare . Dupa fiert scurgeti dovlecelul si-l lasati sa se raceasca . Rosiile se taie cubulete . Ceapa se taie marunt . Amestecati...
Spezzatino di vitello ai fungi [ Tocanita de vitel cu ciuperci ]
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in ulei de masline si usturoi maruntit pana capata crusta . Adaugati ciupercile curatate , spalate si feliate . Amestecati si puneti rosiile pasate . Presarati cu oregano .Sarati. Lasati la fiert 30 minute Adugati putina apa...
Pateuri cu ciuperci
Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece . Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt . Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei . Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara . Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se...
Omleta cu dovlecel si chorizo
Dovlecelul se curata, se feliaza , se sareaza , se presara cu oregano si faina alba . Prajiti dovlecelul[ intr-o tigaie mare tip Wok ] pe ambele parti . Reduceti intensitatea prajirii la jumatate . Puneti peste dovlecel casul taiat marunt ouale batute spuma cu sare ....
Supa de galbiori
Curatati si spalati legumele si ciupercile . Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute . Morcovul se taie fasii . Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia de dafin puneti aceste legume la fiert . Galbiorii prea mari se feliaza . Cand cartofii si...
Tocanita papricata de pui cu tarhon
Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare . Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca . Imediat se pune pasta de rosii , cea de...
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)
Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute . Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu...
Salau pane cu cimbrisor lamaiat
Salaul se curata , se spala si se feliaza bucati . Sarati si piparati pestele . Se sparg doua oua care se bat bine cu lapte , sare si cimbrisor tocat. Pestele se da prin faina alba . Scuturati bine de surplusul de faina . Salaul se trece prin oul batut si se prajeste in ulei incins pe...
Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )
Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte . Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati . Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora . Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate . Asezonati...