Daca aveti soti mofturosi care nu doresc ciorba fara carne, o bucatica de afumatura este solutia potrivita. Nu trebuie cantitate mare, doar sa dea putin gust. Aceasta ciorba se pregateste intr-un timp scurt.
Curatati si spalati legumele .
Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete .
Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele.
Feliati baconul afumat .
Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa .
Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta .
Dupa 10 minute cand morcovul este patruns adugati varza .
Amestecati sucul de rosii cu faina alba , diluati cu zeama calduta si incorporati amestecand in ciorba .Sarati doar daca este nevoie .
Serviti ciorba asezonata cu cimbru si marar verde .
1
Varza noua nu trebuie fiarta mult ,este gustoasa si isi pastreaza proprietatile chiar daca a dat un clocot de 10 minute .
2
Atentie la dozarea sarii , adugati doar daca este nevoie la sfarsit , baconul afumat este sarat .