O reteta simpla, rapida si delicioasa caci facuta cu peste proaspat si gustos.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/dorada-la-cuptor-cu-ardei-si-rozmarin.html
Spălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie.
Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul pătrunjel-usturoi.
Spălați ardeii și tăiați-i bucăți. Curățați și tocați mărunt ceapa.
Așezați dorada într-un vas de cuptor.
Puneți bucățile de ardei în jur, amestecându-le cu ceapa.
Stropiți cu ulei de măsline peste pește și ardei.
Puneți deasupra 2 - 3 crenguțe de rozmarin.
Dati la cuptorul incalzit la 200 ° C timp de 20 până la 25 de minute.
La jumătatea timpului de gătit, scoateți vasul din cuptor și amestecați ardeii în jurul doradei cu o lingură.
Serviți dorada cu ardeii sai și cu țelina prăjită.
Excelent!