Escalop voievodal

de mihaelar63 in Vita, 29 Mai 2014 | 5276 vizualizari

 

Am cautat o reteta pentru carne de vacuta . Am gasit aceasta reteta preluata in multe locuri dar ne-executata , fara imagini .Mi-a placut mult ce a iesit , imbinarea de texturi cu ciupergile fragede la mijloc si casul crocant deasupra . Am adaptat gustului meu adugand usturoi verde la ciuperci si flori de salvie peste cascaval . Simplu de realizat si cu deliciu maxim!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vacuta
  • sare, piper
  • 100 gr faina alba
  • ulei pentru prajit
  • 400 gr ciuperci champignon [ la cutie]
  • 50 gr unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 200 cascaval Ementaler feliat
  • flori de salvie
  • rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop voievodal:

Feliati carnea de vacuta .

Bateti carnea bine sa se subtieze .Sarati si piparati .

Dati felia de carne usor prin faina alba , scuturati surplusul si prajiti in ulei incins pe ambele parti , nu prea mult, pana incepe sa devina usor maronie .

Separat caliti ciupercile scurse de apa in unt . Sarati si piparati.

Asezonati ciupercile cu patrunjelverdesi usturoi verde tocat.

Se aseaza bucatile de carne in tava tapetata cu hartie de copt.

Peste carne se aseaza o lingura de ciuperci+o felie de cascaval+o felie rosie .

Eu am folosit rosii cherry si am presarat flori de salvie .

Dati la cuptor pana incepe sa se rumeneasca .

Serviti cu garnitura preferata .

Eu am pus la copt cartofi noi fierti + parmezan in aceiasi tava.{ astfel am economisit timpsi manopera]

TIPS-URI

1

Increstati felia de carne usor cu varful cutitului , astfel la prajire aceasta va ramane intinsa , nu se va ovaliza .

2

Escalopul voievodal il puteti sevi cald cu garnitura dar si rece intr-un sandvis .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop voievodal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

29.05.2014, 20:21

foarte interesant

JulyCris 1

29.05.2014, 23:09

Foarte bine arata! Bravo!

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:09

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Escalop cu sos de rosii