Poza finala nu este. Ca nu am mai avut timp sa fac. Pana am mers pe balcon si am spalat vasele folosite, clatitele s-au topit. Fiul meu si prietenul lui sunt raspunzatori :D. Si erau mai multe de 20!!! Am ales sa folosesc ca arome ghimbirul si turmericul. Acestea sunt foarte versatile, se potrivesc atat la dulciuri cat si la mancarurile cu carne sau orez. Sunt multumita de rezultat si am sa le mai folosesc in dulciuri.
Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide .
Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul.
Incorporati uleiul treptat .
La sfarsit adugati faina alba si amestecati pana obtineti un aluat semi-lichid de consistenta unei smantani mai subtiri .
In tava de clatite non-aderenta si incalzita puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei .
Turnati un polonic de compozitie in tigaie . balansati tigaia ca compozitia sa se intinda uniform. Cand vedeti ca incepe sa se inchege4 o intoarceti si o prajiti si pe partea ceialalta [ cu ajutorul unei spatule subtiri ]
Serviti clatitele calde cu dulceata preferata .
1
Incorporati uleiul in aluatul de clatite . El se va elibera uniform si clatitele nu vor fi prea unse .
2
Folositi o tigaie non-aderenta . Doar la inceput e nevoie sa puneti cateva picaturi de ulei .
3
Nu este nevoie sa stingeti bicarbonatul , el va face reactie in contact cu laptele acru .