Am vazut retete cu rosii deshidratate . Aceste rosii m-au facut curioasa . Cum am reusit sa le achizitionez le-am incorporat la o garnitura din cartofi noi . Cartofii i-am preparat la o iesire la gradina . La aceasta reteta am fost consiliata de dragutul de Andrei - baiatul colegei mele , care a venit cu ideea ca trebuie ,, ceva aclu '' si ca ,, caltofii , palca nu sunt chial moi in inteliol '' :)))) Este o bomboana de copil care este foarte interesat de tot ce misca in jur ,care nu pronunta ,, r-ul '' si care m-a salvat a ma face de rusine . Un cartof mai mare chiar nu era patruns . Concluzie : sunt super incantata de rosiile deshidratate si le voi folosi si la alte retete !!!
Am spalat bine cartofii .
I-am pus la fiert in apa sarata cu crengute de tarhon .
I-am fiert mai tari , i-am scurs de apa si curatat .
Am taiat cartofii rondele intr-o tava pusa pe gratar . Am adugat rosiile deshidratate si i-am prajit usor .
Am adugat un ardei rosu gras taiat marunt si verdeata direct din gradina [ tarhon, usturoi, patrunjel ].
La sugestia mini-chefului Andrei , am acrit cu putin otet de orez .
Cartofii cu tarhon si rosii deshidratate au completat frigaruile si gratarele din piept de pui .
1
Data viitoare am sa incerc reteta asemanatoare la rece cu maioneza + mustar .