Miel in stil turcesc

de mihaelar63 in Oaie, 14 Mai 2014 | 19299 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa bucataria turceasca . Poate pentru ca nu am experimentat , aprope deloc , retete. Dupa ce am preparat atat de simplu costitele de miel pot sa spun ca sunt pregatita de alte incercari culinare otomane . Nu am crezut ca poate sa iasa un preparat atat de delicios si atat de simplu de preparat . Reteta am preluato dintr-o revista mai veche- Clik pofta buna -. Acesta reteta specifica sud-estului Turciei este recomandata de chef Salih de la restaurantul Divan - Bucuresti .

 

INGREDIENTE

  • o coasta de miel (rasa Suffolk) - 2kg
  • 10 cartofi noi
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei masline
  • 200 gr cas de oaie mai vechi
  • 1 lamaie - zeama
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 6 catei usturoi
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in stil turcesc:

Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .

Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .

Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .

Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .

Se pun legumele  si casul sfarmat  deasupra .

Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .

Procedura prevede sa fie impachetatare ermetica cu hartie . Eu n-am reusit 100%  asa ca am impachetat suplimentar si in folie de aluminiu .

Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija [ se acumuleaza aer fierbinte ]si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .

Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Carnea de la ovinele din rasa Suffolk - de carne este net superioara ca fragezime , gust si continut redus de grasimi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil turcesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

05.06.2014, 09:58

Mihaela, sar`mana de informatie. Deci este bun si cu sarata si cu mai nesarata Neaparat trebuie s-o incerc!

valy12 1

20.10.2014, 17:13

de unde fac rost de catei de usturoi ca la pet shop nu am vazut?.. ca sunt curios cum iese mancarea

mihaelar63 1

20.10.2014, 17:49

Valy12 In aceasta zona a Ardealului se foloseste termenul ,, Catel de usturoi ''.DEX online ne expliciteaza : bulbi mici sau fire din rădăcina usturoiului . Sau si mai sugestiv poate ajuta imaginile : https://www.google.ro/search?q=Catei+de+usturoi&client=firefox-a&hs=v1F&rls=org.mozilla:ro:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qB9FVIHpFNaxaYjwgaAB&ved=0CCYQsAQ&biw=1920&bih=920.

. La pet shop nu am prea intrat . Pot sa-ti spun ca acesti catei de usturoi ii mai gasesti din cand in cand in oala Multumesc pentru coment si sper ca-ti place reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miel umplut