A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert fursecuri fragede cu unt

Postat de: oanapl in Dulciuri

Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează...Citeste continuarea

Salata cu icre de caras

Postat de: mihaelar63 in Salate

Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece...Citeste continuarea

Desert cozonac cu afine

Postat de: oanapl in Prajituri

Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou...Citeste continuarea

Platou de aperitive festive (de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ouăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc. Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine...Citeste continuarea

Paine cu faina integrala si fulgi...

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba . Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta...Citeste continuarea

Pastravi cu lamaie, unt si capere

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine . Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece . In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul...Citeste continuarea

Desert tort Duo cu crema de lapte...

Postat de: eumimi in Torturi

Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe...Citeste continuarea

Ciorba cu zeama de varza acra cu...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.  Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si...Citeste continuarea

Piept de berbecut cu vin rosu si...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . ...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...Citeste continuarea

Desert chec ciocolatos

Postat de: eumimi in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine. Adaugam compozitia de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi fragede cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi,...Citeste continuarea

Pastrav in crusta de malai

Postat de: mirela0911 in Pastrav

Se curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul.  Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru...Citeste continuarea

Aperitiv tartine Papion

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari. Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le...Citeste continuarea

Desert cabana Padurea Neagra

Postat de: katty in Torturi

Avem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie...Citeste continuarea

Desert tort cu fructe si aroma de...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim blatul. Separam ouale.Mixam albusurile cun sarea pana incepe sa faca creste, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam...Citeste continuarea

Reteta simpla si delicioasa de...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc: Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici. Lasam bucatile de carne in...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu nuca

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.  Adaugam galbenusul si incorporam. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita...Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura si whisky

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul...Citeste continuarea

Chiftelute cu seminte de susan si...

Postat de: panacris in Porc

Pâinea se pune la înmuiat într-un vas cu apă rece, cât să o acopere, cca. 5 minute. Apoi se scoate, stoarce bine de apă și se pune într-un vas mai mare. Se...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu nuca si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete....Citeste continuarea

Desert Non plus ultra

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un  praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina...Citeste continuarea

Cotlet de porc aromatizat

Postat de: panacris in Porc

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...Citeste continuarea

Desert tort cu lamaie si lapte...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugati zaharul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Adaugati galbenusurile, uleiul si mixati. Puneti apa...Citeste continuarea

Desert tort cu nuca de cocos si...

Postat de: ancutsa in Torturi

    Blatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Se încălzesc 300ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 300g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu nuci pecan

Postat de: oanapl in Dulciuri

Se pune apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) se mai lasă pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop....Citeste continuarea

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci...

Postat de: oanapl in Salate

Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de mango si...

Postat de: Adele in Torturi

Se incepe cu pregatirea jeleului , se curata fructul de mango, se taie cuburi, dupa care se storc si piersicile. Se pun intr-un pahar inalt, se fruleaza bine Intr-un pahar cu 100 ml apa se dizolva...Citeste continuarea

Snitel din salau

Postat de: oanapl in Salau

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2. Se sărează carnea. Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se...Citeste continuarea

Aluat fraged cu untura si cidru...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Aluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale. Pui într-un...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: ancutsa in Bauturi

  Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul. Amesteci...Citeste continuarea

Aperitive tartine Mos Craciun

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ouăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil). Se...Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: Codrutaz in Dulciuri

Blat biscuiți: biscuiții se amestecă cu untul topit si laptele. Se presează în tavă cu ajutorul unui pahar. Strat1: se hidratează gelatina. Căpșunile și zahărul se fierb pe...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mandarine

Postat de: Adrianele in Torturi

Se bat spumă 2 albușuri și se amestecă cu 2 linguri zahăr și gălbenușurile, făina. Se amestecă prin răsturnare și se coace prima foaie de blat la foc mediu până trece testul...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie

Postat de: Adrianele in Salate

Se fierbe sfecla întreagă și cu coajă. Se curăță de coajă după ce s-a răcit și se dă pe răzatoarea mare. Se amestecă cu sarea, uleiul, sucul de lămâie și chimenul...Citeste continuarea

Caras proaspat in faina de malai

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza bucati. Cand se prajeste peste este important ca bucatile sa nu fie prea mari . Cum se patrunde repede , se poate rupe la...Citeste continuarea

Paine boiereasca

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina se cerne și se pune în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și untul tăiat feliuțe....Citeste continuarea

Dorada cu cartofi si rucola

Postat de: mihaelar63 in Peste

Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu cremvusti

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele...Citeste continuarea

Salata de vinete cu smantana si tahini

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea

Aperitiv terina de branza cu masline

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...Citeste continuarea

Desert tort 27 ani

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am...Citeste continuarea

Desert tort 2021

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Mai intai am pregatit forma de tort, am tapetat-o cu hartie de copt, am folosit o forma cu diametrul de 17 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat 3 linguri de zahar si...Citeste continuarea

Desert bomboane cu lapte condensat

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai macinam biscuitii. Amestecam biscuitii macinati cu laptele condensat indulcit si cu cacao si formam o pasta omogena. Atentie: laptele condensat trebuie sa fie din acela pentru...Citeste continuarea

Desert Babka cu dulceata de lapte...

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate...Citeste continuarea