Am vrut o ciorbiță așa mai ușoară de vară fără carne. A avut succes, Zmeișorii au savurat-o din plin.
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.
Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.
Apoi se adaugă ciupercile tăiate fideluță, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 35 minute la foc mediu.
Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o creamă fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte! 😉
Spor și poftă bună!