Desert panna cotta cu capsuni la pahar

de oanapl in Prajituri, 27 Iun 2021 | 2983 vizualizari

 

Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend neapărat pregătesc un desert. De data aceasta am pregătit un desert rapid cu băutură bio de ovăz Naturli fără gluten, fără zahăr adăugat, cu aromă naturală de vanilie. Acesta este un produs vegan.
Daca doriți să fie de post trebuie să folosiți agar-agar în locul gelatinei. Eu am căutat dar nu am găsit la magazinele din cartier.
Inițial am pregătit 4 pahare în care am pus panna cotta, dar deoarece nu am calculat bine cantitatea de căpșuni, unul dintre pahare l-am umplut cu jeleu de căpșuni doar pe jumătate, astfel încât nu l-am mai pozat. În cantitățile trecute mai jos am trecut mai multe căpșuni decăt am folosit eu. eu am folosit 500g, dar vă sfătuiesc să folosiți 800g căpșuni curățate.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml băutură bio de ovăz 
  • 10 g gelatină pudră
  • 30 ml apă
  • 70 g zahăr măcinat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru jeleu:
  • 800 g căpșuni curățate
  • 50 g zahăr
  • 30ml apă
  • 10g gelatină pudră
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert panna cotta cu capsuni la pahar:

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. 

Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până când se topește zahărul. Lași compoziția să se răcească complet. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu  băutura bio de ovăz Naturli. Pui compoziția în 4 pahare (care sunt puse înclinate într-o tavă) după care bagi tava cu paharele la frigider pentru circa 2-3 ore.

Pentru jeleul de căpșuni, cureți, speli și tai căpșunile, le pui într-o cratiță, adaugi peste ele zahărul și le pui la fiert pentru 2-3 minute, apoi iei cratița de pe foc și lași compoziția să se răcească. După ce s-a răcit pasezi cu un blender.

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu căpșunile.

Scoți paharele din frigider și torni compoziția de căpșuni în pahare. Lași la frigider pentru 2-3 ore și apoi servești panna cotta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu capsuni la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si iaurt