Una dintre cele mai simple si mai delicioase placinte.
Ingrediente:
Ingrediente sirop:
Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii.
Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja de portocala rasa si incorporam bine.
Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Caramelizam cele 5 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocale. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine. Dupa cel putin 1 ora o putem portiona. Putem presara zahar pudra, dar se va topi imediat. Pofta buna!