Desert inghetata de ciocolata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 24 Iun 2021 | 4066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de lapte condensat indulcit ( 400 ml)
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu varf cu cacao
  • optional: piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata:

Mixam frisca lichida pana cand devine o spuma densa, lucioasa si ferma.

Adaugam laptele condensat si mai mixam 1 minut.

Ciocolata o topim cu 2-3 linguri de lapte. O amestecam cu cacao si o lasam 2-3 minute la racorit apoi o turnam compozitiei de frisca. Mai mixam 1 minut. Rezulta o crema delicioasa. Gustati numai. Se poate folosi aceasta crema si la prajituri.

Tapetam o caserola cu piscoturi apoi turnam compozitia de ingheteta.

Din aceasta compozitie ies aproximativ 2 caserole medii de ingheteta. Dam inghetata la congelator pentru minim 5-6 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]