Desert tarta Galette cu capsuni

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Iun 2021 | 2781 vizualizari

 

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci sau sarate.  Sincera sa fiu, aluatul face toti banii, este extrem de fraged, iar umplutura o alegeti voi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare
  • + 1 ou pentru uns si zahar brun

Ingrediente umplutura:

  • 450 g capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Galette cu capsuni:

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.

Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat  care nu va fi deloc lipicios si nici prea moale. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam pentru 40 de minute la frigider.

Taiem coditele capsunilor si le taiem pe jumatate.

Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul  si intindem o foaie rotunda. Amestecam capsunile cu zahar, zahar vanilat si amidon si le adaugam in jumatatea aluatului. Strangem marginile, le ungem cu ou batut ( doar marginile de aluat) si presaram zahar brun.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute. Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet  pentru a se inchega umplutura altfel va curge toata zeama lasata de la capsuni. Oricum va curge putin :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Untul folosit trebuie sa fie neaparat rece.

2

Aluatul pentru tarta trebuie intins direct pe hartia de copt, apoi transferat impreuna cu aceasta in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Galette cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"