Desert Felii London

de laura_n in Prajituri, 30 Iun 2021 | 6641 vizualizari

 

Am urmarit de curand pe Paprika, o emisiune Bunicute dulci. O bunicuta pe care am indragit-o imediat, a gatit o prajiturica simpla si foarte gustoasa, cu denumirea Felii London. Sunt sigura ca ati auzit si voi de ea, eu am pregatit-o si a iesit ceea ce vedeti. Are un blat fraged, gem de caise si bezea cu nuca, o bunatate, perfecta alaturi de un ceai sau de o cafea

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 370 gr faina
  • sare
  • 150 gr zaha
  • 180 gr unt
  • 1 praf copt (eu am pus bicarbonat de sodiu)
  • 6 gălbenușuri
  • coaja de lămâie
  • scortisoara macinata
  • bezea:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr)
  • 150 gr nuca macinata
  • gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Felii London:

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.

Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).

Albușurile rămase se mixează spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în bezea, omogenizand. Se întinde peste stratul de gem.

Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii London" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

01.07.2021, 10:49

Trebuie incercata musai!

Rocsi 1

04.07.2021, 11:56

Este o prajitura tare buna! Am pregatit-o de cateva ori!

Anett 1

03.12.2021, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]