O supa foarte gustoasa traditionala in Austria.
Ingrediente supa:
Ingrediente clatite:
Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la fiert impreuna cu legumele lasate intregi. Cand incepe din nou sa fiarba, adaugam sare, piper si foi de dafin. Lasam la foc aproximativ 70-80 de minute. Strecuram supa de vita si o punem intr-un vas.
Pentru clatite amestecam oul cu faina, laptele si apa minerala. Adaugam un praf de sare. Ungem o tigaie pentru clatite cu unt si coacem clatitele. Mie mi-au ieist 3 clatite mari. Cand sunt gata le taiem fasii subtiri.
Punem in boluri fasii de clatite, adaugam patrunjel verde ( eu am folosit congelat) si adaugam supa. Daca va raman clatite pentru masa urmatoare, nu le adaugati in supa, si le puneti separat in bol. Inciorba le adaugam cand servim masa. Pofta buna!
1
Daca dupa servire ne mai ramane supa, putem sa o punem in punguta de gheata si sa o bagam la congelator ( se poate refolosi la alte supe sau mancaruri cate un cub de supa).