Intr-o zi aveam o punga cu pulpe de pui prin frigider si nu stiam ce sa gatesc din ele. Eram intr-o pana totala de idei si parca nu imi doream nici o mancare din ce mai facusem! Deschid frigiderul sa iau laptele pentru cafea si hop zaresc un borcan cu masline. Atunci mi-a si venit ideea: pui cu masline. Imediat am parlit pulpele si am pregatit mancarea. Cand am inceput sa gust din ea sa vad daca mai are nevoie de ceva, tot mai luam inca o lingura si inca una! Am zis, asta este o mancare ce imi place enorm si asa a si fost! Dupa ce terminam tot din farfurie, luam un colt de paine si "stergeam" tot sosul! Ce nebunie, ce bunatate! Sa incercati si voi ca sa va convingeti!
Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le pasati in blender. Incingeti uleiul de masline intr-o cratita. Puneti bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit. Adaugati ceapa si ardeiul, mai inabusiti 2 minute. Presarati amestecul de legume uscate, rosiile uscate cu busuioc, sare, piper, foile de dafin dar si sosul de kapia. Turnati 1 litru de apa calda. Acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba la foc potrivit 20-25 de minute. Amestecati din cand in cand. Dupa acest timp, incorporati rosiile pasate, amestecati si fierbeti 4-5 minute. Adaugati maslinele, mai fierbeti mancarea 3-4 minute. La final puneti usturoiul curatat si tocat marunt. Amestecati totul si luati cratita de pe foc. Puneti o crenguta verde de busuioc, lasati acoperita mancarea pentru 10 minute. Este gata pentru a fi servita! Pofta buna!