Mancare de vinete cu carne de vita

de Rahela Velicu in Vita, 27 Iun 2021 | 3060 vizualizari

 

O mancare turceasca foarte diferita ca gust de orice alta mancare gustata pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii
  • 500 gr carne de vita tocata
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce/iute
  • 20 gr unt
  • 20 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete cu carne de vita:

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam.
Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca 1-2 minute pe foc.

Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu carnea tocata timp de 8-10 minute. Adaugam sare, piper, ardei boia( eu am pus si dulce si putin iute) si amestecam. Lasam pe foc pana cand se evapora toata zeama lasata de carne.

Punem vinetele pe un platou, iar deasupra adaugam carnea tocata.  Simplu si gustos! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun